Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.03.15. 16:25

Hagyományteremtő cserkészavatás Sárospatakon

<p>Sárospatak - Hagyományteremtő szándékkal a március 15-ei ünnepségen újonnan belépő cserkészeket avattak fel szombaton Sárospatakon a 763. számú Sztárai Mihály Cserkészcsapat tagjai, vitéz Újlaki Csaba cserkészparancsnok vezetésével.&#160;<dia width="850" height="630" alt="Sárospataki megemlékezés 2008.03.15."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/S_rospataki_megeml_kez_s_2008_03_15_/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Sárospataki megemlékezés 2008.03.15." /></a></dia></p>

Az iskolakertben, a Kossuth szobor talapzatánál megtartott megemlékezés ünnepi szónoka Virágh Sándorsárospataki református lelkész volt, aki beszédében kifejtette: Az 1848-as szabadságharc azt jelenti a magyar nemzet számára, mint Betlehem a kereszténységnek. A sárospatakiak olyan helyen élnek, ahol Szent Erzsébet, Lórántffy Zsuzsanna, Rákóczi György és Rákóczi Ferenc élt. Ott ahol Kossuth Lajos pataki diák volt. Hozzátette, a sárospataki temetőben kilenc hős nyugszik, akik a 1848-as szabadságharcban életüket adták a hazáért.
A szónoklat után a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumának 10. E osztályos tanulói műsorát tekintette meg a több száz fős publikum.

Az ünnepség zárásaként Szamosvölgyi Péter Sátoraljaújhely polgármestere és dr. Hörcsik Richárd Sárospatak polgármesterei, majd a város intézményeinek, pártjainak és civil szervezeteinek képviselői helyezték el koszorúikat a Kossuth-szobornál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!