Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.03.29. 08:34

Olvasói levél: Éhenhalás kontra kövérség

<p>Sajószentpéter - Megjelent az Északban egy levél nem olyan régen, amely levél írója szerint „a fél ország éhen hal” – így, szó szerint. Kb. öt másik levélben azt írják, hogy ez nem igaz.</p>

Megjelent az Északban egy levél nem olyan régen, amely levél írója szerint „a fél ország éhen hal” – így, szó szerint. Kb. öt másik levélben azt írják, hogy ez nem igaz, de még a túlzások kategóriájába sem sorolható be, mert egyszerűen mértéktelenség, szertelenség, a politikusoktól ellesett „egyszerű szemtelenség”. Stilisztikai eszköz. Amellett, hogy hazugság, „nagyon jól hangzik”. A következő öt levél ledorongolja az előzőeket, azt írván, hogy bizony nagyon sok a szegény ember. Ezért, meg azért, meg amazért, és a kormány meg Gyurcsány, de azért elfelejtik megemlíteni, hogy környezetükben sorra hullanak az emberek, mert nem tudnak mit enni. Egyébként inkább a kövérek száma növekszik Magyarországon – mégpedig aggasztó módon – már évek óta. Nem vagyok már fiatal ember, tehát számtalanszor volt alkalmam tapasztalni, hogy az értelem és a gondolkodás nem az egyetértés vagy az egyet nem értés kérdése, és hazánkban sok (egyre több) 5 wattos égő csücsül a 100 wattos foglalatban. Ezért nem is akarok (nincs is értelme) igazságot tenni a két tábor között. Mindenesetre a másik tábort szerintem nem érdekli a jelentés, a nyelvtan, mert „jó a szöveg”. Éhen halunk. Tényleg jó.

Farkas Gábor
Sajószentpéter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!