Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.03.06. 10:00

Olvasói levél - Széfek helyett inkább fontos műszereket

<p>Miskolc - Levélírónk fel van háborodva azon, hogy a kórházakban széfeket kell elhelyezni, amiben a betegek értékeit őrzik majd. Azt mondja, hogy a széfekre szánt pénzből inkább a fontos műszereket kellene megvásárolni.</p>

Gyakran olvasom az újságban, hogy írjuk meg, ha valami bosszant: hát az egyik ilyen a széf a kórházakba. Nagyon fel vagyok háborodva ezeknek a beszerelésén. Nekem lenne egy javaslatom ehhez: a kórház vezetésének ki kellene adni egy rendeletet, hogy a kórházba értékeket (aranyat, pénzt) behozni szigorúan tilos, és amikor a beteget felveszik a kórházba, akkor alá kellene íratni vele egy nyomtatványt, amiben tudatják velük ezt. Azt is le kellene írni, hogy ha a mégis bevisznek magukkal valamilyen értéket, akkor nem vállalnak felelősséget érte. Sajnos én többször feküdtem már kórházban, műtöttek is, de én soha nem vittem be még a fülbevalómat sem. Szerintem az orvosoknak és a nővéreknek a gyógyítás a feladatuk, és nem az, hogy mások értékeit őrizzék. Van enélkül is éppen elég dolguk szegényeknek. Inkább könnyíteni kellene a munkájukat, és nem megterhelni. A beteg gyógyulni és ne flancolni menjen a kórházba. Ha pedig a betegek az orvosokat és a nővéreket szeretnék megjutalmazni, akkor vitessék be a hozzátartozójukkal a pénzt, és így nagyon nagy terhet vennének le a kórház dolgozóiról és az orvosokról. Sokat olvasok arról, hogy fontos műszereket nem tudnak megvenni, inkább ezekre kellene költeni a pénzt a széfek helyett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!