Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.05.24. 17:01

Gyereknapi napok a Diósgyőri várban

<p>Miskolc - A Diósgyőri vár háromnaposra bővített gyereknapi programokkal várta (várja) az ünnepelteket, szüleiket, nagyszüleiket. Jöttek és jönnek Miskolcról, a megyéből, sőt, jóval távolabbról is.&#160;<DIA alt="Gyereknap a várban 2008.05.24." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Gyereknap_a_v_rban_2008_05_24_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Gyereknap a várban 2008.05.24." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

A Diósgyőri vár háromnaposra bővített gyereknapi programokkal várta (várja) az ünnepelteket, szüleiket, nagyszüleiket. Jöttek Miskolcról, a megyéből, sőt, jóval távolabbról is.

Az első nap, a péntek nem alakult szerencsésen. „Időjárásilag”. Órákon át esett az eső, kedvét szegve közönségnek és az azt kiszolgáló várnépének.
Szombatra kiegyenesedett az idő, és immár zavartalanul élvezhetik a várjátékokba ágyazott gyereknapot (gyereknapok másodikját) az oda kilátogatók. A csodás vár most a Hunyadiak „otthona”, miért is ne, javában benne járunk a reneszánsz évben. De ettől függetlenül is igyekszik ápolni a vár a középkor és a reneszánsz hagyományait, mármint azok közül az élvezeteseket. Illetve... Még kaloda is akad, igaz, csak fotózkodásra való. (A Diósgyőri Várjátékok rendezője az Ifjúsági és Szabadidő Ház.)

Visszatérő vendégei Miskolcnak, Diósgyőrnek a zászlók olasz zsonglőrei, az Ortéból érkezett csapat méltán kapott sok tapsot. Mátyás-mesék elevenednek meg, van lovagi torna, de nem csak úgy „simán”, hanem ármánnyal, szerelemmel megspékelve, ahogy azt a Diósgyőri Aranysarkantyúsok történetté formálták.

Itt a vásár, de még a játszótér és játszóház is természetesen középkori (és reneszánsz), ennek megfelelő vásárfiának valókkal.

Aki pedig sajnálni kezdi, hogy elmulasztotta a rendezvényt, ne tegye, hanem éljen a lehetőséggel: vasárnap délelőttől estig is folyamatosan zajlanak a programok.

Kapcsolódó anyagok:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!