Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.06.06. 10:18

Káli Sándor válasza az őt megszólítóknak

<p>Miskolc - Káli Sándor nyílt levele Miskolctapolcáról, az ügyben őt névvel és név nélkül megszólítóknak.</p>

Káli Sándor nyílt levele Miskolctapolcáról, az ügyben őt névvel és név nélkül megszólítóknak

Tisztelt miskolciak, kedves Miskolctapolcán élők!

Számomra Miskolctapolca, Miskolc Megyei Jogú Város szerves és egyben elválaszthatatlan része, mint ahogy azt polgármesteri eskümben megfogadtam.

Tehát az itt élők Magyarország egyik legnagyobb városának, Miskolcnak a polgárai, akik amellett, hogy élvezik egy nagyváros előnyeit és lehetőségeit, jogosan várják el, hogy amikor hazamennek lakóhelyükre, akkor ott rendezett körülmények között élhessenek.

Azonban tudomásul kell vennünk, hogy ez a városrész kettős funkciót lát el. Egyrészt üdülő, turisztikai övezet, másrészt ma már több ezer ember lakóhelye.
Így számomra polgármesterként az elsődleges feladat ennek az egyensúlynak a megteremtése és megőrzése, úgy, hogy az itt élők – akik egyébként ismerték is ismerik a turizmus hatásait - jól érezzék magukat a városunkban.

Éppen ezért úgy vélem Miskolctapolca nem csak ötven vagy kétszáz Miskolctapolcán élő magánügye, akik ha úgy érzik a városrész ésszerűtlen önállósodásával dobálóznak. Így véleményüket meghallgatom, de fenyegetésüket visszautasítom!
Mert, amikor erről a városrészről beszélünk, akkor az egész városról, Miskolcról beszélünk.

Miskolc városfejlesztése, annak rövid és hosszú távú tervei és az egész város életét egyszerre befolyásolják, így elválaszthatatlanok egymástól. Ezekben a tervekben egyértelművé tettük, hogy létrehozzuk a miskolctapolcai városrésznek is a településközpontját, úgy ahogy azt régen az Anna Szálló és környéke jelentette az itt élőknek. Ezen dolgozunk, erre irányulnak a befektetőkkel történő tárgyalások is.
Elfogadhatatlannak és méltatlannak tartom, hogy jelenleg Miskolctapolca központjában „díszeleg” a magántulajdonban lévő Junó Szálló, egy ma már nem üzemelő disco és egy kiégett ABC, amiről keveset beszélünk, miközben a mai viszonyok között fenntarthatatlan hideg vizes strand értelmetlen vitákat indít el.

Egyszersmind véget akarok vetni, és határt akarok szabni a kisebb és átgondolatlan fejlesztési irányoknak. Pontosan látom én is, amit a vendégek mondanak, hogy a Barlangfürdő fejlesztése is felemásra sikerült.

Ezért továbbra is azt a fejlesztési irányt támogatom, ami egy jelentős beruházásként Miskolctapolca egészére irányul, és amit a város külső befektető bevonásával, egységesen tud megvalósítani és működtetni. Így lesznek minőségi szolgáltatóházai, emelt-kategóriájú hotelei, normális parkolói és üdülő-szolgáltatásai a városrésznek. Így teremthető meg az az egyensúly, amiből az itt élők is csak profitálhatnak. Például eltüntethetők a kis utcáinkból a vendégek autói, a városrész élete-lüktetése az év összes hónapjában fenntartható, felértékelődnek az ingatlanjaik és még tovább sorolhatnám a megoldódó ügyeket.

Ezért én partnerséget kérek a gondolkodóktól, és ésszerűséget a háborgóktól!

A következő hetekben újabb tervek és intézkedések érnek be, mutatkoznak meg Miskolctapolcával kapcsolatban, amelyek egyértelműen az itt élők hétköznapjait segítik.
Erről a médián keresztül is, de személyesen, egy lakossági fórum keretében tájékoztatom majd mindnyájukat.

Miskolctapolcát szerető miskolciként,
Tisztelettel:

Káli Sándor
polgármester

Kapcsolódó cikkek:

  • Káli Sándor a Tapolca-ügyről
  • „A polgármester bujkál...”
  • Tapolcafürdő lenne az új név
  • Tapolca leválik? Tapolcai strandbejárás 2008.04.09.   
  • ÉM-vita Tapolca sorsáról
  • Visszavettük a strandot  Selyemréti strand 2008.04.08. Tapolcai strandbejárás 2008.04.09.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!