Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.07.19. 19:41

Szögliget jól kisütötte...

<p>Szögliget - Meghitt családi szórakozási lehetőséget kínált a szombati Szögligeti Napon vendégei számára a B.-A.-Z. megyei község. A program fénypontja azonban, kicsik és nagyok számára egyaránt, alighanem a kenyérszentelés volt.</p>

A Duber István tulajdonában lévő „Pista Bácsi Tájházában” nemcsak az egykoron élt emberek világának hangulatába kóstolhattak bele, de a valóságban is megízlelhették, milyen is az - immár 148 éves kemencében sült - igazi házi kenyér és kenyérlángos.

Burinda Tamás ,aszalójában további hagyományos étkeket ízlelhettek meg a látogatók, emellett végigkövethették az ősi gyümölcstartósítás, azaz az aszalás folyamatát is.

Nyárádi Attila majorjában a délután folyamán számos további élménnyel, ismerettel gazdagodhattak a felnőttek, míg a gyermekek ügyességi játékokban mérhették meg magukat. A program fénypontja azonban, kicsik és nagyok számára egyaránt, alighanem a kenyérszentelés volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!