Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.05.30. 18:09

A tizeshonvédokra emlékeztek a Hermanban Miskolcon

<p>Miskolc - A tizeshonvédokra emlékeztek hétfőn a Herman Ottó Gimnázium diákjai és a Volt Hadifoglyok Bajtársi Szövetsége.</p>

A Volt Hadifoglyok Bajtársi Szövetsége három évvel ezelőtt kérte fel a Herman Ottó Gimnázium diákbizottságát és a történelem tagozatos 11. évfolyamos csoportot, hogy szervezzék meg a megemlékezést – mondta portálunknak Tóth Béla, a szövetség megyei elnöke. Hozzátette: tavaly egy zászlót is ajándékoztak a diákbizottságnak, amelyet minden évben továbbadnak a 10. évfolyamnak, azoknak, akik majd jövőre rendezhetik meg az emlékműsort.

A megyei elnök azt is elmondta, azért is szerették volna bevonni a fiatalokat a szervezésbe, mert a háborús generáció – ahogy fogalmazott – fogy, a fiatalok feladata lesz a hagyományőrzés, a megemlékezés.

A hétfői rendezvényen a hermanos diákok a tizeshonvédokhez kapcsolódó történelmi eseményekkel, történetekkel emlékeztek a hősökre. Az ünnepség végén pedig megkoszorúzták a tizeshonvéd szobrot és az iskolában található emléktáblát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!