Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.06.22. 16:14

Ladik médiaverseny: Felállhattunk a dobogóra

<p>Bonyhád -&nbsp;Sok feladat és sok élmény várt ránk a médiavetélkedő döntőjében.</p>

Június 14-én a miskolci Bulvár csótányok csapata elindult Bonyhádra, hogy összemérje tudását 16 másik megye csapatával. Kezdhetném akár így is a beszámolót, amit a Ladik médiaversenyen átélt élményeinkről írok, de helyesebb lenne, ha ezt mondanám: június 14-én egy összeszokott, baráti társaság elindult Bonyhádra, hogy megmérkőzzön 16 másik csapattal, és megnyerje a fődíjat. A jó hangulatban eltelt hatórás buszozás végén épségben megérkeztünk a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium kollégiumába.

Kihívás volt a Ladik médiaverseny

Másnap reggeli után elindultunk Bikalra. Egyórás buszozás után befutottunk a Reneszánsz Élményparkba, és a kapun belépve elbúcsúztunk a XXI. századtól. Nem győztünk csodálkozni, amikor végigvezettek minket a park utcáin. Az ódon hatású épületek után végül megpillantottuk a palotát, ami egyben a vetélkedő színhelye volt.

Fél tízkor elkezdődött a verseny. A szabályok ismertetése és a zsűri bemutatása után megkaptuk az első feladatot, majd sorban jött a következő hét kihívás is. Volt, hogy 20 különböző cikknek a műfaját kellett felismernünk, de akadt olyan feladat is, mikor három híres személy életrajzának elolvasása után 3 kérdést kellett feltennünk nekik, ez volt az egyik kedvencünk. A nehezebb feladatok közé tartozott a memóriateszt, mikor 10 percig olvashattunk egy újságot, majd 20 kérdést kaptunk belőle. Az sem volt egyszerű, amikor egy térképen kellett felismernünk Magyarország megyéit, és mindegyik mellé oda kellett írnunk a kiadott napilapokat. Végül egy reneszánsz stílusban megírt tudósítással zártuk a versenyt.

Sok-sok ajándék

A nap többi része is játékosan, jókedvűen telt. Először egy madárbemutatót tekinthettünk meg, majd ebéd után a hétpróbás játékokon versenyezhettek egymással a résztvevők. Itt kipróbálhattuk magunkat a nemezeléstől a kovácsolás mesterségéig mindenben, majd a lovagi torna végén a versenyzőket apróddá vagy lovaggá avatták.

Csütörtökön reggel következett az eredményhirdetés

Mindenki izgalommal várta, hogy milyen helyezést ért el, és a villáminterjúért kapott különdíj után a Bulvár csótányok csapata felállhatott a dobogó harmadik fokára!

Örültünk a szép eredménynek, és a hazaút abban a kellemes tudatban telt, hogy 150 ezer forinttal és rengeteg élménnyel lettünk gazdagabbak.

Bedécs Vivien, Jókai Mór Református Általános Iskola

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!