Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.07.30. 10:59

A Szépkorúak védelmében: bűnmegelőzési előadás Ároktőn

Ároktő - A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság kiemelt céljai között szerepel az időskorúak védelme, ennek érdekében az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeit kívánják feltárni az érintett korosztály előtt, különös figyelemmel az ún. „trükkös lopás” bűncselekmény elkövetésének visszaszorítására.

Ároktő - A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság kiemelt céljai között szerepel az időskorúak védelme, ennek érdekében az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeit kívánják feltárni az érintett korosztály előtt, különös figyelemmel az ún. „trükkös lopás” bűncselekmény elkövetésének visszaszorítására.Rendhagyó módon kezdődött a közelmúltban az Ároktői Nyugdíjas Klub azon rendezvénye, melyet Vargáné Kerékgyártó Ildikó, a község polgármestere nyitott meg. A programon - az érintett szépkorú korosztályon kívül - részt vett dr. Kalapos István r. alezredes, a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság vezetője, valamint Gabura Ákos r. hadnagy a Mezőcsáti Rendőrőrs parancsnok-helyettese is.Az esemény a helyi orvosi rendelő épületében került lebonyolításra, melyen mintegy félszáz nyugdíjas vett részt, akik körében bűnmegelőzési kiadvány ismertetésére és átadására került sor.

A megjelentek nagy érdeklődéssel hallgatták végig a bűnmegelőzési célú előadást, melyet követően választ kaptak kérdéseikre az előadóktól.

A fentebb említett bűnmegelőzési célok megvalósítását a rendőrkapitányság az elmúlt időszakban az illetékességi terület több településén is előadások megtartásával igyekszik elősegíteni, melyek során a hallgatóság részére átadásra kerül a rendőrkapitányság 2011-ben kidolgozott bűnmegelőzési kiadványa, amely egyfajta útmutatás az időskorúak védelmében.

- A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!