Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.07.04. 17:48

Sport, zene, művészet három napon keresztül a Factory Fesztiválon

Még egy hónap és kezdetét veszi a Factory Aréna összművészeti fesztiválja a Gyárban.

Még egy hónap és kezdetét veszi a Factory Aréna összművészeti fesztiválja a Gyárban. Négy zenei színpadon, több mint ötven hazai és külföldi előadó és dj vonul majd fel a Factory Fesztiválon. Az előző évektől eltérően idén a zene mellett más művészeti formák is megjelennek, így a megváltott belépőkkel számos kulturális esemény is látogatható lesz. A három napos fesztivál alatt fiatal kortárs képzőművészek, fotósok, festők kiállításai tekinthetők meg, melyeknek a volt csavargyári csarnok, illetve az I. sz. Hivatalház ad majd otthon. A kiállítások egyik alappillére, az év elején indult Tudásgyár projektben részvevő fiatalok munkáinak bemutatása, de számos helyi, és más városból érkező fiatal alkotásai is megjelennek majd.

Vasgyári Szafari

Napközben a kulturális programok mellett Vasgyári Szafari várja az érdeklődőket, melynek keretein belül élményekben gazdag utazásra invitálják a résztvevőket, az ódon vasmű falai között az MVK Zrt. veterán buszán. Mindenkinek ajánljuk, aki esetleg még nem ismerné a Miskolc történetének egyik meghatározó szegmensét jelentő Diósgyőri Vasgyárat.

Extrém sportok

A hagyományokhoz hűen a szervezők idén is nagy hangsúlyt fektetnek az extrém sportokra. Három napon keresztül folyamatosan várják a sportolni vágyókat a volt acélmű területére, ahol folyamatos sportolási lehetőséget biztosítanak. A Skate Park mellett a fesztivál ideje alatt igénybe lehet venni majd a Factory Mászócsarnokát, ahol idén is lesz rekeszmászó-verseny, slackline, függőlétra, campus és más finomságok.

Mindez egyedi környezetben ott, ahol mindig is volt, a diósgyőri vasmű területén. Ezt nem lehet kihagyni egy korosztálynak sem!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!