Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.07.08. 14:07

Zöld Nyíl: Lezajlott a IV. villamos tender bontása

Miskolc - Péntek 12 óra 00 perckor lejárt „Miskolc városi villamosvasút fejlesztése” Európai Uniós támogatással megvalósuló nagyprojekt negyedik járműbeszerzési tenderének ajánlattételi határideje.

Miskolc - Péntek 12 óra 00 perckor lejárt „Miskolc városi villamosvasút fejlesztése” Európai Uniós támogatással megvalósuló nagyprojekt negyedik járműbeszerzési tenderének ajánlattételi határideje. Az ajánlatkérési dokumentációt 10 járműgyártó cég vásárolta meg, ami azt is jelzi, a letisztult, egyszerűbb kiírás iránt nagy volt az érdeklődés. A 31 új villamos jármű és kapcsolódó áruk és szolgáltatások szállítására végül hat ajánlat érkezett be.

A jármű tenderre beérkezett ajánlatok értékelés után előreláthatólag augusztusban lehet eredményt hirdetni, és - amennyiben az ajánlattevők nem fordulnak jogorvoslati kérelemmel a Közbeszerzések Tanácsa Közbeszerzési Döntőbizottsághoz – szeptemberben várható szerződéskötés.

A járműbeszerzés főbb számait, paramétereit tekintve ilyen lehet Miskolc új villamosa:

Az ősz ezen kívül is meghatározó lesz a Zöld Nyíl életében: tanévkezdésre a megújult sínpályán már a Kilián városrészig közlekednek a villamosok.

Miskolc Városi Közlekedési Zrt.


Az 1-es, 1A-s, 21-es és villamospótló járatok ismét a végállomás területén állnak meg az Újgyőri főtéren.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!