Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.08.16. 13:55

Darázsfészket távolíttat el a miskolci önkormányzat a játszótérről

Miskolc - 2011. augusztus 15-én este lakossági bejelentés érkezett, hogy a Fazola Henrik utcán lévő játszótérnél darázsinváziót tapasztalnak.

Miskolc - 2011. augusztus 15-én este lakossági bejelentés érkezett, hogy a Fazola Henrik utcán lévő játszótérnél darázsinváziót tapasztalnak. Az életveszély elhárítása miatt azonnali intézkedést rendelt el Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala. A Miskolc Polgári Védelmi Kirendeltség vezetője szakember segítségét kérte, aki egy kézilabda nagyságú lódarázsfészket talált a játszótéren lévő fa tetején, mintegy 5-6 méter magasságban. Tűzoltóautó a hely szűke miatt nem tud beállni a helyszínre, így egy speciális létra segítségével oldják meg a fészek eltávolítását.

A méhész kedd este 19.30-20.00 óra között díjmentesen, társadalmi munkában távolítja el a darázsfészket, mivel estére húzódnak vissza a helyükre a darazsak. Védőruhában és védőkesztyűben a faág lemetszésével távolítja el a méhész a fokozottan veszélyes lódarázsfészket, amit ezt követően ártalmatlanít.

Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!