Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.08.04. 12:26

Egy nap az egészségért Gibárton

Gibárt - Szűrések és szakorvosi tanácsok várták a gibártiakat az egészségnapon.

Gibárt - Szűrések és szakorvosi tanácsok várták a gibártiakat az egészségnapon.

Ingyenes szűrésekre, egészségügyi tájékoztatókra és változatos sportprogramokra várták július végén Gibárton a településen és a környéken élőket az „Egészséget Gibártnak” projekt keretében. Az egészségnapot uniós támogatással szervezték meg nagy sikerrel.

A rendezvényen az egészséges életmódról és különböző betegségekről szóló előadásokkal, gyakorlati ismeretek átadásával várták azokat, akik többet szerettek volna megtudni arról, hogy milyen veszélyek leselkednek rájuk, és hogy mit kell tenniük ezek elkerülése, megelőzése érdekében. A szakmai előadások nyújtotta ismeretek megszerzése mellett az ingyenes szűrővizsgálatok révén az emberek meggyőződhettek arról is, hogy nekik személy szerint milyen rizikófaktorokkal kell szembenézniük. Többek között nőgyógyászati szűrés, csontritkulás-szűrés, szemészeti vizsgálat várta az érdeklődőket, de fontos ismeretekre tehettek szert a kisgyermekes szülők, hiszen a Baba-Mama Klub védőnő segítségével mutatta be a gyermeknevelés fontosabb állomásait. Az óvodások megismerkedhettek az egészséges táplálkozással és a helyes fogápolás fortélyaival, de a fiatalok mellett az idősebbek is hasznos életvezetési tanácsokat kaphattak a részt vevő szakemberektől.

Tanácsot is adtak

A szervezők nem elégedtek meg pusztán azzal, hogy az emberek megtudják, milyen kockázati értékekkel néznek szembe valójában. Szakorvosi tanácsadási lehetőséget is biztosítottak, hogy a résztvevők az orvossal konzultálva tanulhassák meg, mit is kell tenniük annak érdekében, hogy az esetlegesen kedvezőtlen értékek ismét optimális legyenek, és hogy megtegyék az első lépéseket egy egészségesebb élet felé.

Az egészségnap nemcsak szűrőprogramokkal és szemléletformáló előadásokkal várta az embereket, számos sportágban is megmutathatták tudásukat az erre jelentkezők: a nagy népszerűségnek örvendő tollas- és röplabda mellett lehetőség nyílt más ügyességi játékok, például az asztalitenisz vagy a csocsó kipróbálására, de nagy sikert aratott a trambulinasztal is.

ÉM



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!