Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.08.17. 16:56

Vologdai delegáció a Megyeházán

Miskolc - Ki kell alakítani a cégek közötti közvetlen kapcsolat protokollját.

Miskolc - Ki kell alakítani a cégek közötti közvetlen kapcsolat protokollját.

A megyei önkormányzat célként tűzte ki a megye gazdasági fejlesztését és a munkahelyteremtést, támaszkodva nemzetközi kapcsolataira is. Vologda Regionális Kormányzatával több évtizedes kapcsolatot ápol a megye és most új lendületet vesz az együttműködés – így összegezte dr. Mengyi Roland, a megyei közgyűlés elnöke a vologdai delegáció szakmai látogatásának tapasztalatait.

Elő kell segíteni, hogy a vologdai befektetők megyébe települjenek, valamint a megyei kis-és közepes vállalkozások vologdai szerepvállalását, illetve kialakítani a cégek közötti közvetlen kapcsolat protokollját – mondta el az elnök.

További lehetséges terület a műszaki egyetemek közötti kapcsolat erősítése, az egészségügyi intézmények és az egészségügyi technológiák, valamint a tudásmenedzsment vonatkozásában megvalósuló együttműködés. A delegáció több napos, látogatása során megismerkedett a megye gazdasági struktúrájával, mezőgazdasági és ipari szektorával.

Kirándult a delegáció

Látogatásuk további részében megtekintik a Miskolci Egyetemet és Tokaj Hegyalját, ahol a hagyományos szőlészet-borászattal ismerkednek meg.

Vlagyimir Osipovszkij, a delegáció vezetője kiemelte: a látogatás ténylegesen megalapozza a konkrét gazdasági kapcsolatokat.

ÉM-PGY

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!