Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.09.13. 13:54

A hermanosok kapták a fődíjat

Miskolc - "Umwelt Baut Brücken - A környezet hidakat épít" - egy európai környezet- és médiaprojekt, melyben a miskolci Herman Ottó Gimnázium diákjai aktívan részt vesznek.

Miskolc - "Umwelt Baut Brücken - A környezet hidakat épít" - egy európai környezet- és médiaprojekt, melyben a miskolci Herman Ottó Gimnázium diákjai aktívan részt vesznek. Idén, a projekt második évében a 11/3 osztály németes csoportja dolgozott Bárczi Béláné vezetésével. Márciusban a neutraublingi diákok látogattak Magyarországra, júniusban pedig mi Németországba. Ottani témánk meglehetősen tudományos volt, hisz a termikus napelemek optimális abszorberét kellett vizsgálnunk. Őszintén szólva a hét elején még a címet sem értettük, de az ingolstadti műszaki főiskolán és a napkollektorokat gyártó Wolf Kft.-nél tett látogatásunk után megértettük a dolgok lényegét.

Ezután következett a feladat: írjunk cikket új ismereteinkről. A három cikk szinte változtatás nélkül megjelent a Népszabadság 2011. július 20-i számában. Egy nemzetközi bíráló bizottság értékelte minden részt vevő iskola cikkeit, s a mienket találta a magyarországi iskolák közül a legjobbnak, így elnyertük az első helyet és az ezzel járó 1000 euró jutalmat, melyet októberben Szófiában a projektet értékelő konferencián vehet át a csoport nevében Máthé Csilla és Jurecz Fanni.

 

ÉM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!