Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.09.09. 14:08

Lassan, de kiderül, ki építheti a selyemréti fürdőt

Miskolc - Még pár nap és kiderülhet, ki újítja fel – végre – a Selyemréti Strandfürdőt.

Miskolc - Még pár nap és kiderülhet, ki újítja fel – végre – a Selyemréti Strandfürdőt.

Egészen pontosan az derülhet ki, hogy a kivitelezési pályázaton melyik cég nyert. Igazából már hirdettek eredményt, de a szerződéskötési moratórium hétfőn jár le. Ez azt jelenti, hogy addig, a többi pályázó jogorvoslattal élhet. Amennyiben ezt nem teszik, azaz egyikük sem támadja meg a döntést, akkor hó végén megkezdődhet a beruházás – mondta el az Észak-Magyarországnak Czinkné Sztán Anikó, a Miskolci Turisztikai Kft. ügyvezetője. Azt, hogy ki nyerte a kivitelezést, egyelőre nem szerette volna elmondani a hétfői határidőig.

Az ügyvezető a korábbi helyzetet is ismertette: „Ez már a harmadik ilyen eljárás, kettőt még az előző vezetés írt ki, illetve csak egyet, mert a legelsőt nem írták ki. Pont ez volt a baj, hiszen azt gondolták, hogy ez nem közbeszerzés köteles, enélkül választottak kivitelezőt, majd le kellett fújni az egészet. A másodikat már kiírták, ott az F.K. Raszter nyert, de kiderült, a közbeszerzésen szerepeltetett tervek és a véglegesek nem egyeznek, ezt azonban a közbeszerzési törvény tiltja. Az is semmissé tette a második eljárást, hogy a közbeszerzés és a NORDA által aláírt támogatási szerződés eltérő finanszírozási módokat határozott meg. Valamint a Miskolc Holding Zrt. előző vezetése úgy gondolta, hogy kamatmentes hitelt nyújt a fürdőfejlesztéshez, az irányítóhatóság szerint azonban ez tilos, hiszen a holding önkormányzati cég, így a támogatás állami támogatásnak minősül, így akár az elnyert támogatást is megvonhatták volna.”

ÉM-NSZR

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!