Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.09.13. 16:20

Megtámadták a selyemréti tendert is

Miskolc - Megint csúszik – minimum egy hónapot – a Selyemréti Strandfürdő fejlesztésének startja.

Miskolc - Megint csúszik – minimum egy hónapot – a Selyemréti Strandfürdő fejlesztésének startja.

A Selyemréti Strandfürdő kivitelezési tenderében szeptember elején hirdettek nyertest. Hogy melyik cég lett az, nem derült ki, mivel a szerződéskötési moratóriumig, azaz most hétfőig türelmet kért a Miskolci Turisztikai Kft. Ezt azzal indokolták, hogy a határidő lejártáig a pályázatban részt vevő többi cég megtámadhatja a döntést. Ez kedden, a moratórium utolsó napján megtörtént.

A Miskolc Holding Zrt. közleményben tudatta: „Az egyébként érvényes ajánlatot tevők közül, a harmadik helyre rangsorolt ajánlattevő jogorvoslati eljárást kezdeményezett a Selyemréti Strandfürdő közbeszerzési eljárásával kapcsolatban. Amíg a jogorvoslati eljárás nem zárul le, addig nem lehet szerződést kötni. Ennek lefolytatása várhatóan egy hónap, jelenleg a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) előtt van a jogorvoslati kérelem. A várható egy hónapos késés döntően nem befolyásolja a Selyemréti Strandfürdő jövő nyári határidőre való elkészülését.”

Kell új eljárás?

Pásztor Imre, a holding kommunikációs vezetője azt is elmondta: a KDB hatáskörébe tartozik, hogy helybenhagyja-e az ajánlatkérő által kihirdetett eredményt. Amennyiben a KDB elmarasztalja az eljárást lezáró döntést, vagyis helyt ad a jogorvoslati kérelemnek, az sem jelenti feltétlen egy új eljárás lefolytatását – magyarázta. Miért? „A jogorvoslati kérelem ugyanis magát az ajánlatkérő döntését támadta meg, így az is elképzelhető, hogy az eljárást lezáró döntést semmisítik meg, ez esetben újra kell értékelni az ajánlatokat, de ez nem jelent új eljárást” – válaszolta.

„Összességében bízunk abban, hogy várhatóan egy hónap múlva aláírhatjuk a Selyemréti Strandfürdő megújítását, az új medencék megépítését is tartalmazó vállalkozási szerződést és kezdődhetnek a munkálatok” – fogalmazott.

ÉM-NSZR

Előzmények:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!