Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.09.13. 14:05

Újra Improsok(k) Miskolcon az Ifjúsági és Szabadidő Házban

Miskolc - A Montázs Drámapedagógiai és Közművelődési Egyesület harmadik alkalommal rendezi meg Impró-sok(k) című szakmai találkozóját diákszínjátszók és ifjúsági amatőr színházak számára.

Miskolc - A Montázs Drámapedagógiai és Közművelődési Egyesület harmadik alkalommal rendezi meg Impró-sok(k) című szakmai találkozóját diákszínjátszók és ifjúsági amatőr színházak számára.

Pénteken 17.30-tól a Musical Műhely Miskolc Zéta című rockmusical-jét láthatjuk, mely Gárdonyi Géza: A láthatatlan ember című regényéből készült, majd egy oldott hangulatú, zenés-énekes elemeket sem nélkülöző mulatság zárja az estét.

Szombat délelőtt a csoportok Beugrócska címmel improvizációs lánc-játékkal melegítenek az immár hagyományos egész napos műhelymunkára. 11 órától a résztvevők az előző évek gyakorlatához hasonlóan alkalmai csoportokba szerveződve a napi sajtó anyagából sorsolással kihúzott hír tartalmából kiindulva 4 órás műhelymunka során 15-20 perces színházi jelenetet készítenek meghatározott színházi stílusban. A csoportok16.00-18.00 óra között mutatják be az elkészült jeleneteket egymásnak és az érdeklődőknek.

A program két újdonsággal szolgál az előző évhez képest. Az első, hogy az idei évben a csoportvezetők is részt vesznek a műhelymunkában, a második, hogy a szombati napot is egy előadás zárja: a sajóládi Sinkovits Imre Drámakör előadásában Pekarek János: Vénusz a csatornából című egyfelvonásos tragikomédiáját láthatják az érdeklődők.

A Montázs Egyesület által szervezett találkozó célja, hogy népszerűsítse az improvizatív elemekre épülő amatőr színjátszást, és hozzájáruljon ahhoz, hogy a résztvevő fiatalok a közös alkotómunka során megismerkedjenek, és képet kapjanak egymás színházi gondolkodásmódjáról.

 

A találkozó időpontja szeptember 16-17, péntek-szombat

Helyszín: Ifjúsági és Szabadidő Ház, 3531 Miskolc, Győri kapu 27.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!