Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.10.20. 17:36

Dr. Kriza Ákos Miskolc polgármesterének közleménye

Miskolc - "A Miskolci Nemzeti Színház igazgatója Halasi Imre." - kezdte közleményét dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere.

Miskolc - "A Miskolci Nemzeti Színház igazgatója Halasi Imre." - kezdte közleményét dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere."A Miskolci Nemzeti Színháztól - mint minden önkormányzati fenntartású intézménytől - az önkormányzat havonta kötelezően bekéri az intézmény gazdálkodásáról szóló beszámolót. A színház költségvetésének szeptember végéig teljesített adatai az intézmény gazdasági helyzetének jelentős romlását mutatják. Ilyen esetben az államháztartásról szóló törvény, illetve az önkormányzat 2011. évi költségvetésének megállapításáról szóló rendelete értelmében a közgyűlésnek joga van önkormányzati biztost kirendelni az intézménybe. Ez történt a mai napon (2011.10.20.). Az önkormányzati biztos gazdasági szempontból támogatja a színház munkáját, a Miskolci Nemzeti Színház előre eltervezett évadtervét, művészeti koncepcióját sem az önkormányzat, sem a kinevezett biztos nem módosítja. Halasi Imre fizetését az önkormányzat nem csökkentette, hanem 392 ezer forintról 630 ezer forintra növelte 2011. január 1-től. Ezen a napon közös megegyezéssel került felbontásra az a 2008-ban kötött szerződés, amely szerint Halasi Imre cége havi 250 ezer forint + áfa megbízási díjért művészeti-szakmai tanácsadói feladatokat is ellátott. Halasi Imre tehát jelenleg is a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója, így továbbra is feladata a színházi évad színvonalas és biztonságos lebonyolítása." - áll dr. Kriza Ákos kiadott közleményében.

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!