Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.10.13. 17:21

Előzetesben a csicskáztató uzsorás

Bükkaranyos - Áldozatát verte, dolgoztatta, és hogy meg ne szökjön, a csirkeólba zárta.

Bükkaranyos - Áldozatát verte, dolgoztatta, és hogy meg ne szökjön, a csirkeólba zárta.

Szinte rabszolgasorban tartotta és segélyétől is megfosztotta falubelijét az a bükkaranyosi férfi, akit a napokban vettek őrizetbe a Miskolci Rendőrkapitányság nyomozói. Az uzsora-bűncselekménnyel, személyi szabadság megsértésével, lőszerrel való visszaéléssel és zsarolással megalapozottan gyanúsítható 45 éves férfit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte – tájékoztatta lapunkat dr. Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának vezetője.

A Miskolci Rendőrkapitányság felderítő osztályának nyomozói a megyei akció alosztály közreműködésével múlt csütörtökön fogtak el és vettek őrizetbe egy férfit, aki tavaly októbertől üzletszerűen több bükkaranyosi lakosnak is irreálisan magas áron adott élelmiszert, illetve havi 100 százalék kamattal adott kölcsön pénzt, amivel az egyébként rászoruló személyeket további súlyos nélkülözésnek tette ki. Az uzsorás az egyre nehezebben fizető adóasit veréssel és családjuk kiirtásával fenyegette meg. A bükkaranyosi uzsorás egy korábban nála dolgozó és ott lakó 41 éves helyi férfit idén januárban autóval saját lakására hurcolt, személyi szabadságától megfosztotta és annak akarata ellenére dolgoztatta. Több alkalommal, rendszeresen megverte, megütötte, megpofozta, megrugdosta, és a részére kiutalt szociális segélyét is saját családja folyószámlára utaltatta. A szinte rabszolgasorban tartott férfit, hogy ne tudjon megszökni, gyakran az udvarban lévő csirkeólba zárta.

Az elkövetőnél megtartott házkutatás során különböző engedély nélkül tartott lőszerek is előkerültek, így vele szemben lőszerrel való visszaélés miatt is eljárás indult. A Miskolci Rendőrkapitányság a beszerzett bizonyítékok alapján kezdeményezte a 45 éves bükkaranyosi férfi előzetes letartóztatását, amit ügyészi indítványra a bíróság a napokban elrendelt.

  • ÉM

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!