Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.10.06. 18:23

Jobbik: az emberek véleménye számítson!

Miskolc - Jól időzített politikai hadműveletnek és szándékos hisztériakeltésnek nevezte a városvezetés részéről ,a Földes Ferenc Gimnázium nevének megváltoztatása körüli vitát Szegedi Márton, a Jobbik miskolci elnöke.

Miskolc - Jól időzített politikai hadműveletnek és szándékos hisztériakeltésnek nevezte a városvezetés részéről ,a Földes Ferenc Gimnázium nevének megváltoztatása körüli vitát Szegedi Márton, a Jobbik miskolci elnöke. Véleménye szerint az igazi probléma nem az, hogy mi legyen a gimnázium neve, hanem az, hogy szeptember elején az önkormányzat két milliárd forintot zárolt a város költségvetéséből, aminek legnagyobb vesztesei az oktatási intézmények. Mint fogalmazott, a névváltoztatási ügy csak arra jó, hogy Miskolc legrégebbi gimnáziumának hírnevét tönkretegye.

Hozzátette: az igazi problémákkal kellene foglalkoznia a városvezetésnek, ezért felszólítja Kriza Ákos polgármestert, tekintse kötelező érvényűnek az emberek véleményét, akik aláírásukkal a névváltoztatás ellen voksoltak.

Kérdésünkre válaszolva Szegedi Márton azt mondta: a polgármester egyetlen nyilatkozata vagy mondata sem utalt eddig arra, hogy végleg elállt volna névváltoztatási szándékától.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!