Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.10.25. 13:39

Meleg ebéd nélkül a vilmányi gyerekek

Vilmány - Hétfőn a konyhán is kikapcsolták a gázt a vilmányi általános iskolában, így most meleg étel nélkül maradt 194 iskolás, 75 óvodás, a szociálisan rászoruló idősek, valamint az ebédet igénylő önkormányzati, intézményi alkalmazottak.

Vilmány - Hétfőn a konyhán is kikapcsolták a gázt a vilmányi általános iskolában, így most meleg étel nélkül maradt 194 iskolás, 75 óvodás, a szociálisan rászoruló idősek, valamint az ebédet igénylő önkormányzati, intézményi alkalmazottak.Mint arról többször írtunk, az önkormányzat jelentős számlatartozása miatt a gázfűtést már 2010 ősze óta nem tudják használni az intézmények. Az iskolában és az óvodában most is csak úgy tudtak befűteni, hogy önkormányzati területről kivágtak néhány fát. Azonban ha ez elfogy, fűtés sem lesz a település intézményeiben.

A konyhai gáz tartozása mára 900 ezer forintra rúgott, ezért a Tigáz ezt is kikapcsolta.

Hideg élelmet nem tud az iskola vásárolni, mert az e havi „kosztpénzt” már elköltötték főznivalóra, de a hetet megpróbálják kihúzni úgy, hogy délelőtt vajas vagy lekváros kenyeret adnak a gyerekeknek, mondta az Észak-Magyarországnak  Sztankai Szabolcs iskolaigazgató.

A jövő héten őszi szünet lesz, az igazgató abban reménykedik, hogy addig megoldódik a probléma, és a konyhán ismét főzhetnek. Ha nem, megpróbálják hideg élelemmel pótolni az ebédet.

 

Nagyobb térképre váltás

ÉM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!