Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.10.20. 18:04

"Ne hallgass hallgató!"

Miskolc - A Miskolci Egyetem Hallgatói és Doktoranduszhallgatói Önkormányzata (továbbiakban ME-HÖK) a felsőoktatási törvény a héten megjelent tervezetének újabb „vívmányaira” reagálva, valamint a hallgatóközpontú minőségi felsőoktatás és a Miskolci Egyetem egyetemi rangjának megőrzése érdekében tartotta meg békés demonstrációját 2011. október 20-án.

Miskolc - A Miskolci Egyetem Hallgatói és Doktoranduszhallgatói Önkormányzata (továbbiakban ME-HÖK) a felsőoktatási törvény a héten megjelent tervezetének újabb „vívmányaira” reagálva, valamint a hallgatóközpontú minőségi felsőoktatás és a Miskolci Egyetem egyetemi rangjának megőrzése érdekében tartotta meg békés demonstrációját 2011. október 20-án.A demonstráción megjelent több mint 1500 hallgató előtt felszólalt Szabady Szabolcs, a ME-HÖK elnöke, Grebely Gergely, az egri Eszterházy Károly Főiskola FHÖK elnöke – ezzel is bizonyítva a régió összetartozását, valamint Nagy Dávid, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke.

A felszólalásaikban hangsúlyozták, hogy a törvénytervezet bizonyos pontjai, amennyiben bevezetésre kerülnek, hátrányosan érinti a Miskolci Egyetem jelenlegi és potenciális hallgatóit:

- A tervezet teljes mértékben figyelmen kívül hagyja a hallgatók jogait, szociális helyzetét, a családok anyagi tűrőképességét. A felsőoktatás állami finanszírozásának csökkentését egyértelműen a hallgatóknak és családjaiknak kell megfizetni, vagy most, vagy eladósodva a jövőben.

- A „bújtatott tandíj” bevezetésének fenyegetése, a röghözkötés, az állami férőhelyek drasztikus csökkentése minden jelenlegi és leendő felsőoktatási szereplőt hátrányosan érint.

- A ME-HÖK nem tartja elfogadhatónak a jelenlegi törvénytervezetet, ezért karöltve valamennyi állami felsőoktatási intézmény hallgatói önkormányzatával, valamint a HÖOK-kal, csatlakozik a 2011. október 27-én tartandó országos hallgatói demostrációhoz.

Miskolci Egyetem Hallgatói és Doktoranduszhallgató Önkormányzata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!