Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.11.14. 12:57

A lelkipásztorok emlékére

Hidasnémeti - Hidasnémeti életében mindig meghatározó szerepet játszottak a református lelkészek.

Hidasnémeti - Hidasnémeti életében mindig meghatározó szerepet játszottak a református lelkészek.

Faragott táblát avattak október 30-án a hidasnémeti református templomban. A táblán kis táblácskákon a község eddigi református lelkészeinek neve található. Kovács Balázs, a település jelenlegi lelkipásztora elmondta, falu életében meghatározó szerepet játszott minden korban a református gyülekezet. Amikor háborúk dúlták föl a békés otthonokat, vagy járvány pusztított, tűzvész tette hajléktalanná az itt élőket, a vigasztaló szót a templomokban keresték az emberek, a lelki békességüket az Isten közelében találták meg. A lelkipásztorokra komoly feladat hárult és hárul most is e tekintetben. Tartani kell a lelket az emberekben, fogalmazott Kovács Balázs.

Köszönet a segítőknek

A táblaavató ünnepséges az igehirdetés után Thomka István, az emléktábla megálmodója és megalkotója szólt a tábla elkészítéséről, köszönetet mondva a segítőknek, támogatóknak. A fafaragást Id. Nemes Sándor művész készítette, a kutatásban Thomka Tamás segített.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!