Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.12.22. 14:05

Hamarosan vendégek is jöhetnek

Tokaj - Már a belső berendezések szerelése folyik a tokaji tanszállodában.

Tokaj - Már a belső berendezések szerelése folyik a tokaji tanszállodában.

„Gyakorlatilag már elkészült a tokaji tanszálloda, amely mintegy 840 millió forintos EU-forrásból épült” – mondta lapunknak Májer János, Tokaj polgármestere. – A napokban a helyszínen tekintettem meg az Észak-magyarországi Szakképzés-szervezési Nonprofit Kiemelkedően Közhasznú Zrt. (ÉMOR-TISZK Zrt.) által elindított beruházást, amely Bodonyi Csaba, városunk főépítésze tervei alapján készült, és nagy örömmel láttam, hogy december végére gyakorlatilag át lehet majd adni a beruházást.

Egyedi bútorok

Májer János elmondta, Bodonyi Csaba, nem csupán a külső-, de a belsőépítészeti munkákból is kivette a részét, ugyanis egyedi bútorokat is tervezett a kétszintes épületbe.

Az épület komoly számítástechnikai hálózattal is rendelkezik, ezzel is igyekszik megfelelni azoknak az igényeknek, amelyekkel a mai kor igényeit kell kiszolgálni – tette hozzá Májer János. – A tanszálloda elsősorban a tokaji Kereskedelmi és Idegenforgalmi Középiskola tanulói gyakorlati képzését biztosítja majd, de természetesen a környező iskolák hasonló profilú képzésében részt vevő tanulóinak is lehetőséget biztosít majd a gyakorlati oktatásra. Információim szerint a december végi átadást követően 2012 februárjában-márciusában már fogadhat vendégeket a szálloda. 

Két szinten

A helyszínen járva megtudtuk, a kétszintes tanszálloda bruttó beépített alapterülete 1419 négyzetméter. A szobák száma 27, ezekben 60 vendég helyezhető el. Az étteremben hatvanan ülhetnek le, a konyha kapacitása pedig a tervek szerint napi 100 adag.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!