Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.12.05. 20:06

MSZP: Mi lesz a karácsonyfa alatt?

Miskolc - „Többek között a helyi iparűzési adó adómentes határát csökkentik 2 millióról 1 millióra”

Miskolc - „Többek között a helyi iparűzési adó adómentes határát csökkentik 2 millióról 1 millióra”- Tavaly év végén - támaszkodva a Káli-éra eredményeire - büszkén jelentette be a városvezetés, hogy nem lesznek díjemelések – mondta Földesi Norbert, az MSZP önkormányzati képviselő ma Miskolcon. Aztán 2011 elején mégis voltak - tette hozzá. Most pedig a helyi adók és a közüzemi díjak emelésére készülnek, nem véve figyelembe, hogy az áfa-emelés miatt éppen elég teher lesz az emberek vállán - fejtette ki a képviselő.

Tompa Sándor MSZP képviselő sorolta a tervezett tételeket: többek között a helyi iparűzési adó adómentes határát csökkentik 2 millióról 1 millióra, az építmény és idegenforgalmi adót növelik a törvény adta legfelső határig. A közlekedési díjakat (jegyek, bérletek) akár 8,3 százalékkal is emelhetik. Az ivóvíz szolgáltatás pedig az előterjesztés szerint 13, 8 százalékkal nőhet – egészítette ki. A városi önkormányzat közgyűlése december 15-én dönt a díjmeghatározásokról.

 A sajtótájékoztatóval kapcsolatban közleményben reagált a Miskolc Holding Zrt, melyben jelzik: A Zrt. tagvállalatai olyan előterjesztéseket készítettek a decemberi közgyűlésre, amelyekben több változat található a jövő évi áremelésekre vonatkozólag. Vannak olyan változatok, ahol a díjemelés infláció-arányos és vannak olyan tervezetek, amely szerint az infláció mértékét meghaladóan növekedhetnek az árak. Nincs szó például 13,8 százalékos ivóvíz-szolgáltatási díjemelésről. „Jelenleg tervezési alternatívákról van szó, amelyek arra irányulnak, hogy a vállalt szolgáltatások megfelelő színvonalon, a vidéki nagyvárosok átlagos árain vagy az alatt álljanak az itt élők rendelkezésére” - áll a közleményben.

ÉM-PGY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!