Borsod-Abaúj-Zemplén

2012.01.16. 11:58

Csikorgósra sikerült az első nap

Miskolc - Felső-Majláthról könnyebb lesz bejutni a városba villamossal, csak ne csikorogna annyira!

Miskolc - Felső-Majláthról könnyebb lesz bejutni a városba villamossal, csak ne csikorogna annyira! Az 1-es villamos még nem mert túl gyorsan haladni a Zöld Nyíl villamosprojekt diósgyőri új szakaszán hétfőn reggel, hiszen mindenkinek szoknia kellett a különös helyzetet: a villamos végállomása  3 megállóval feljebb, a Felső-Majláthon található, mivel a projekt részeként hosszabb lett a villamospálya. Az óvatosság indokolt is volt, hiszen a Diósgyőri városközpont gyalogos átkelőjénél sárgán villogó közlekedési lámpák fogadták az utasokat, ez pedig nem könnyítette meg sem a gyalogosok, sem az autósok, sem a villamos dolgát.

Közel a bölcsőde

A felső-majláthi villamosmegállóban sokan várakoztak reggel fél 8-kor, ők már tudták, hogy ezen a reggelen akár villamossal is eljuthatnak az iskolába, munkahelyre. Kerékgyártó György és felesége, Török Ilona különösen örül, mert a villamossal sokkal könnyebben tudják majd kislányukat bölcsődébe vinni. Csak egy megállót kell utazniuk, és már ott is vannak. Ilona a közeli társasházat mutatja:

– A nagymama is itt lakik, úgyhogy neki is sokkal egyszerűbb lesz elmenni a kicsiért, ha mi nem érünk rá.

Jön a villamos, a házaspárnak sietnie kell a felszállással.



Egyszerűbb bejutni

Az 5-ös buszra várakozik Szűcs Jószefné, aki szintén elégedett a villamospálya meghosszabbításával. (Az 5-ös busz most a villamosmegálló végén áll meg.)

– Örülök neki, mert így sokkal egyszerűbb bejutni a városba. Igaz, dolgozni Lillafüredre járok, de a városban is sokszor akad dolgom – mondja.

Soltész Józsefné izgatottan várja az épp kanyarodó villamost, hiszen ő is most utazik majd először a síneken az új szakaszon. Számára nem jelent különösen nagy segítséget a villamos, hiszen, mint mondja, a buszmegálló is itt van egy pár méterre.

– Nagy bánatom azonban, hogy rettenetesen nyikorog a villamos, amikor megkerüli a végállomás épületét. Én meg pont a közelében lakom, így nem lehetett aludni tőle. De mi lesz nyáron, amikor mindenki nyitott ablak mellett alszik? – kérdezi tanácstalanul.

És valóban, a kanyarodó villamos lassan, döcögve ugyan, de kellemetlen, éles hangokat hallatva teszi meg a hurkot. Szintén a nyikorgásra panaszkodik Simon Sándor középiskolás diák, aki azt mondja, hogy könnyebb lesz az iskolájába eljutni villamossal, de épp itt lakik, a villamos-végállomás mellett, és éjszaka egyáltalán nem tudott aludni a fülsüketítő nyikorgás miatt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!