Borsod-Abaúj-Zemplén

2012.09.26. 15:59

Újhelynek jutott a „sárga”

Sátoraljaújhely - A megye első új mentője Sátoraljaújhelyre került.

Sátoraljaújhely - A megye első új mentője Sátoraljaújhelyre került.570 millió forintos támogatásból 23 kisebb esetkocsihoz jutott az Országos Mentőszolgálat a közelmúltban. Ebből egy kocsi került megyénkbe, amely a Sátoraljaújhelyi Mentőállomáson teljesít szolgálatot szeptember közepétől.

Tehermentesítés

– Azért esett Sátoraljaújhelyre a választás, mert itt összesen hat mentőautó van és hatalmas a lefedett terület, így havonta legalább harmincezer kilométert kell teljesíteni, így ez az autó egy kicsit tehermentesítheti a többit – mondta az új mentőautó szerdai sajtóbemutatóján Pap Zsolt, az Országos Mentőszolgálat Észak-magyarországi Regionális Mentőszervezete vezető mentőtisztje. – Ez egy úgynevezett B-kategóriás kocsi, amelynek személyzete egy gépkocsivezetőből és egy mentőápolóból áll, míg az esetkocsikon mentőtiszt is szokott tartózkodni.

Pap Zsolt elmondta, a Volkswagen típusú kocsi személyzetét már kiképezték, így az autó bármikor bevethető, de a későbbiek folyamán az újhelyi állomás valamennyi dolgozóját kiképezik ennek a kocsinak a szakszerű használatára. ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!