Budapest - XIII. kerület

2011.05.05. 12:15

Szeretnék május éjszakáján letépni minden orgonát

<p>Valószínűleg nem a kedvelt magyar nóta inspirálta lopásra azokat a virágtolvajokat, akik a Gyöngyösi sétányt övező parkból az esti órákban frissen szedett virágokkal megpakolva igyekeztek eliszkolni...</p>

Április utolsó napjaiban két alkalommal is virágtolvajokra lettek figyelmesek a XIII. kerületi videokamerás térfelügyeleti rendszer operátorai. A tolvajok mindkét esetben a Gyöngyösi sétányt övező park gazdagon beültetett virágágyásait dúlták fel: először mintegy hatvan darab tulipán, a másik alkalommal pedig egy nagyméretű bevásárlótáskányi növény bizonyította virágszeretetüket.

Az elkövető nem ismrte a címben idézett magyar nóta befejező sorait a XIII. kerületben

A térfigyelő központból indított járőr mindkét esetben tetten érte az elkövetőket és visszatartotta őket a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitányság járőreinek kiérkezéséig. A rendőrség eljárást indított a virágágyások dézsmálói ellen, akik bizonyára nem emlékeztek a címben idézett magyar nóta befejező soraira:
"S mikor szíved az üdvre dobban, szeretnék mézet lopni onnan.
Csókolni édes ajkadat... Minden hiába, nem szabad!"

Forrás: budapest13.hu


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!