Bulvár, celeb

2010.09.14. 17:20

Nyolc hét börtönre ítélték George Michaelt

<p>Nyolchetes börtönbüntetésre ítélte egy londoni bíróság George Michaelt kedden. Az énekes július 4-én autójával egy fotósüzletnek hajtott Londonban, nem messze otthonától.</p>

Kedden a Highbury Corner Bíróság 1250 fontos (körülbelül 420 ezer forintos) pénzbírságot is kiszabott az énekesre. Jogi szakértők szerint George Michael valószínűleg csak a felét üli le büntetésének, aztán feltételesen szabadlábra helyezik majd. A Wham együttes egykori énekesét rögtön egy cellába vitték az ítélethirdetés után.

Július 4-én a rendőrök úgy találtak rá az énekesre a baleset után, hogy nem volt magánál. Autója volánjára borult, miközben kocsijának motorja még ment. Az énekes a bíróságon elismerte, hogy marihuánát szívott és nyugtatókat is szedett, mielőtt beült Range Rover-jébe.

Fogalma sem volt, mi történik

Nem ez volt az első alkalom, hogy a 47 éves George Michael drogos vezetés miatt bajba került. 2006 februárjában a Hyde Parknál találtak rá: akkor is kocsijának volánjára volt borulva. Ugyanabban az évben, áprilisban nekiütközött három autónak, miután ki akart jönni egy parkolóhelyről. 2006 októberében szintén kocsijában találtak rá egy londoni kereszteződésben, miközben autójával elállta a forgalmat. Már ekkor közmunkára ítélték és két évre eltiltották a vezetéstől.

Tavaly augusztusban ismét őrizetbe vették és kihallgatták, miután az énekes autójával összeütközött egy teherautóval Angliában. A teherautó sofőrje az egyik brit napilapnak akkor azt mondta: az ütközés ereje olyan nagy volt, hogy eleinte azt hitte, a másik jármű vezetője bizonyára meghalt. De amikor megnézte, életben volt, ugyanakkor teljesen zavartnak tűnt, és állítólag fogalma sem volt arról, hogy mi történik körülötte. George Michael ellen ebben az ügyben nem emeltek vádat.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!