Bulvár-celeb

2021.05.27. 19:05

Fülfertőzésnek hitték, majdnem meghalt a fiatal édesanya

Tévedtek az orvosok, amikor azzal nyugtatták a fiatal édesanyát, hogy elkapott valami fertőzést.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Fülfertőzéssel, később pedig gyulladással magyarázták annak a kismamának a tüneteit, akinek annyi ereje sem volt, hogy újszülött kislányát magához ölelje – írja a Borsonline. Az orvosok végül akkor találták meg, mi okozza a bajokat, amikor már arra sem volt képes, hogy önállóan kikeljen az ágyból, folyamatos fejfájás gyötörte minden egyes apró mozdulat után, és kontrollálhatatlanul hányt.

Az Angliában élő Hannah Grady mindössze 28 éves volt, amikor először jelentkeztek a tünetei, miközben a negyedik gyermekét várta.

A terhesség 28. hete körül járt, amikor szédülés, rosszullét, egyensúlyvesztés jelentkezett nála.

Az orvosok kivizsgálták, és megnyugtatták: alighanem fülfertőzés okozhatja a tüneteket – amik azonban nemhogy elmúltak volna, de egyre rosszabbá váltak.

– Háromévesen agytumorom volt. Nem emlékszem rá, csak arra, hogy a harmadik születésnapomat a kórházban töltöttem. A kezelések után felgyógyultam, és úgy nőttem fel, mint bármelyik gyerek. Noha az agytumor gondolata átfutott az agyamon, tudtam, hogy olyan ritka, hogy nem lehet az a baj – idézte fel Hannah.

Amikor kislánya, Pippa világra jött, olyan gyenge volt, hogy a karjaiba sem tudta venni az újszülöttet, bármennyire is szerette volna.

A szülés után két nappal a kismama már az ágyból sem volt képes felkelni – mégis elhajtották az orvosok azzal, hogy nincs semmi ok aggodalomra, alighanem méhnyálkahártya-gyulladása van, ami kikezelhető, el fog múlni. De nem múlt – számolt be a Mirror.

Néhány nappal később már megmozdulni sem tudott, a beszéde elmosódott, képtelen volt aludni, a jobb karját nem érezte, és irányíthatatlanul hányt. Ekkor jött az újabb kórházi vizsgálat, ami végre kiderítette az igazságot: egy hatalmas tumor okozza a tüneteket Hannah agyában.

– Rettegtem, de meg is nyugodtam – mesélte a nő, utalva arra, hogy legalább végre tudták, mi baja van. Hat nappal később egy 10 órás műtét során eltávolították a tumort, később pedig egy újabb műtéten kellett átesnie. A betegség hatására PTSD, poszttraumás stressz gyötri, folyamatosan attól retteg, mikor tér vissza a betegség.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!