Debrecen hírei

2013.04.02. 15:54

„Bevállalósabb játék kell”

Teljes kerettel, felkészülten várja a debreceni vízilabda csapat a 24. fordulót.

Teljes kerettel, felkészülten várja a debreceni vízilabda csapat a 24. fordulót.Biztos ötödik helye tudatában utazik el Szolnokra a DVSE csapata, hogy szerdán 16 órától összemérje erejét a tabellán éppen előtte tanyázó Tisza-partiakkal. Ahogy a Vodafone férfi vízilabda OB I-ben szereplő többi csapat, úgy a debreceniek is viszonylag régen ugrottak utoljára tétmeccsen medencébe, hiszen a válogatott küzdelmei miatt rövid szünet állt be a pontvadászatban.

A legutóbbi, 23. fordulóban március 23-án a bajnokaspiráns Egerrel szemben 9–3-as vereséget szenvedett el a Debrecen, melyre a 24. körben szintén nehéz megmérettetés vár, hiszen a negyedik helyezett Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP otthonában vizitál. A két együttes első találkozásakor a 2012/13-as bajnokság alapszakaszában 5–5-ös döntetlen született. A cívisvárosi játékosok közül azt a Süveges Mátét kérdeztük várakozásairól, aki Szolnokon született és játszott jó néhány esztendőt.

Figyelni a támadásokra

– Az, hogy Szolnokon láttam meg a napvilágot, illetve ott pólóztam több évadot is, nem befolyásol semmit. Ez is ugyan olyan mérkőzés lesz, mint a többi – jelentette ki Süveges, majd folytatta. – Az alapszakasz ötödik helye már biztos, előrelépni valószínűleg nem tudunk, a célunk, hogy kész legyünk a rájátszásra. Edzőnk, Varga Tamás is ex-szolnoki, én is, de ettől még nem tudjuk plusz információkkal ellátni a többieket, akiknek erre egyébként nincs is szükségük. Biztos vagyok benne, hogy mindenki szívvel-lélekkel fog küzdeni. Az őszi 5–5-ös eredmény reálisnak mondható, az akkori Debrecen még védekezés orientáltabb volt. Ezúttal bevállalósabb játékra lesz szükség, a támadásokra is nagy hangsúlyt kell majd helyezni. Öt lőtt góllal most sem lehet nyerni a Szolnok ellen, de öt kapottal már inkább – vélekedett a pólós.

Komoly edzések

Amint azt Süveges Mátétól megtudtuk, a férfi vízilabda-válogatott küzdelmei miatt beállt bajnoki pauzát sem töltötte tétlenül a DVSE. – A szünet alatt komolyabb fizikai felkészülést folytattunk, ami konditeremből és sok úszásból tevődött össze, illetve a szentesiek jöttek el hozzánk, és velük kétkapuztunk. Ez alatt rájöhettünk, hogy jó úton járunk, de ahhoz a játékhoz, amit edzőnk szeretne látni tőlünk, még tenni kell – árulta el a debreceniek 10-ese.

Az elmúlt héten Alex Giorgetti az olasz, Braniszlav Mitrovics a szerb, Szasa Misics pedig a montenegrói nemzeti együttessel készült, a Napló kíváncsi volt, vajon a válogatottakat felpörgette, esetleg leszívta a „kiruccanás”. – Rosszabbak biztosan nem lettek, mert ott is edzettek, esetleg az utazás miatt enerváltabbak lehetnek, de azt sem hiszem, mivel a profik között mindenki hozzá van szokva a sok jövés-menéshez – mondta Süveges.

Jó hír, hogy a Debrecen együttesében jelenleg mindenki egészséges, a betegséggel bajlódó Halek Márton meggyógyult, Kállay Márk háta is rendbe jött, így teljes kerettel vághat neki szerdán 16 órától a Szolnok elleni bajnokinak a DVSE.

Visszatekintő

Vodafone férfi vízilabda OB I. 11. forduló

Debreceni uszoda, 2012. december 16. 17 óra

Debrecen–Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP 5–5 (0-1, 1-0, 3-3, 1-1)

A debreceni gólszerzők: Kállay Márk 2, Szasa Misics 1, Alex Giorgetti 1, Vindisch Ferenc 1

A szolnoki gólszerzők: Hosnyánszky Norbert 2, Pásztor Mátyás 2, Zivko Gocic 1

Gól emberelőnyből: 6/1, illetve 6/1

Gól büntetőből: 0/0, illetve 2/1

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!