Debrecen hírei

2013.04.23. 15:49

Mumus marad a DVSE?

Nébald Olivér reméli, megszoríthatják a lépéselőnyben lévő Szolnokot.

Nébald Olivér reméli, megszoríthatják a lépéselőnyben lévő Szolnokot.A Vodafone férfi OB I. rájátszásának negyeddöntőjében érdekelt Debrecen szerdán 19.30-tól azt a Szolnokot fogadja, amellyel két győzelemig tartó párharcot vív a legjobb négybe kerülésért. Mint ismert, a felek múlt hét szombaton már megvívták első ütközetüket, a Tiszaligeti uszodában két negyeden át jól tartotta magát a több fiatallal kiálló DVSE, a csapat azonban a végére elfáradt, így a Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP simának tűnő, 12–6-os győzelmet aratott. Az összetett állása így 1:0 Kovács István csapatának. A Napló Nébald Olivért, a DVSE kapusát kérdezte együttese esélyeiről a második ütközeten.

Megszorítanák őket

– Azt hiszem, a Szolnok számára mi vagyunk a mumus, így hazai környezetben sokkal szorosabb eredményt is elérhetünk ellenük, mint a szombati 12–6. Meg szeretnénk szorongatni ellenfelünket, bár centerposzton most nem állunk jól, hisz Süveges Máté, Szasa Misics és Varga Tamás sem játszik majd, de ettől még mindent meg fogunk tenni. Az első mérkőzésen is tartottuk magunkat két negyeden át, ami tőlünk nagyon szép eredmény a sokkal magasabb költségvetésű Szolnok ellen – vezette fel a Tisza-partiak elleni derbit Nébald Olivér, a DVSE második számú kapusa, aki az előző találkozón az utolsó játékrészben jutott szerephez.

– Előre megbeszéltük, hogy az első félidőben Mitrovics, a másodikban pedig én védek majd, de első számú hálóőrünk olyan jó formában volt, hogy végül csak a negyedik etapban jutottam szerephez. Talán ez zavart meg, és ezért nem úgy jött ki a lépés, ahogy azt reméltem. Bízom benne, szerdán már félidőben cserélünk, és megmutathatom, igazán mire vagyok képes – bizakodott a cerberus, akit arról is faggattunk, miként viseli, hogy bár elismerik képességeit, mégis viszonylag ritkán állhat be a kapuba.

– Természetesen nehezen bírom, anno úgy jöttem ide, hogy első számú kapuvédő leszek, azonban ez változott. Hajtok, teszem a dolgom, minden tőlem telhetőt elkövetek, és bízom benne, jövőre többször védhetek. Szolnokon már kerültem ilyen helyzetbe, miután oda érkezett Gárdonyi András, Egerből viszont úgy jöttem el, hogy stabil helyem volt. Jelenleg jól érzem magam Debrecenben, a vezetőséggel már beszéltünk a jövőmről, ha minden jól alakul, minimum még egy évet a cívisvárosban töltök el – tudtuk meg Nébald Olivértől, aki szerint a reális céljuk most az ötödik hely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!