Járvány

2020.11.12. 18:00

Ingyenes interaktív tévéműsor készült a matek távoktatásához

Előre meghatározott műsorrend szerint ingyenesen használható interaktív matek leckékkel segíti a pedagógusokat, diákokat és szüleiket a Matek Oázis, az egyik legnépszerűbb matek oktatási portál.

A szolgáltatás kifejezetten a járványhelyzet miatt kialakult digitális távoktatás támogatására készült, de tantermi interaktív oktatáshoz és otthoni felzárkóztatásra, gyakorlásra is használható.

Az oldalt a tavaszi digitális távoktatás tapasztalatai alapján, valamint a 2700 tagú Matek Oázis Tanári Klub pedagógusaival konzultálva alakították ki.

Csak egy kattintás ide és regisztráció után

ingyenes matematika tanulási lehetőséget biztosít az interneten 1. osztálytól 12. osztályig a Matek Oázis interaktív tananyag

A tanárok visszajelzései alapján az egyik legfontosabb szempont a tervezhetőség. Ezért egy hónapra előre meghatározott és nyilvánosan látható műsorrend szerint kerülnek sorra azok a matematika témák, amik a tanterv szerint időszerűek. A készítők legfőbb szándéka, hogy ezzel jó időben érkező, komoly támogatást biztosítsanak a távoktatásban résztvevő általános és középiskolás diákoknak, tanítóknak, tanároknak.

„A Matek Oázis digitális oktatási rendszere a teljes 1-12. osztályos középszintű matematika tananyagot lefedi, ami komoly segítséget jelent a kialakult nehéz helyzetben. Ezért éreztük kötelességünknek már a tavaszi iskolabezárások idején is, hogy jelentős ingyenes felajánlással támogassuk a távoktatást. A nyáron a második hullámra felkészülve készítettük el a jelenlegi felajánlásunkat, a MatekOázisTV-t.” – mondta B. Békési Bea a Matek Oázis alapítója, oktatási vezetője.

B. Békési Bea

A tananyagok a fenti internetcímen, regisztráció után ingyenesen használhatók. Hétfőtől-péntekig, reggel 8-tól este 8-ig biztosít tanulási lehetőséget. A 2 óráig tartó délelőtti műsorokat másnap, a délutáni sávban megismétlik. Adásszünetben ugyanitt a hét legnépszerűbb Matek Oázis tananyagait használhatják az oktatási platform látogatói.

A Matek Oázis egyedülállóan interaktív anyagai segítik a matek könnyű és játékos elsajátítását. Lépésről lépésre vezetik a gyerekeket, közben interaktív kérdésekkel segítenek fókuszt tartani, sikerélményekkel motiválják és erősítik az önbizalmát. Használható tudást építenek.

Borítóképünk illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában