Bill Gates megdöbbent

2021.01.27. 14:31

Csak ketten voltunk épelméjűek, néha úgy éreztem

A Microsoft társalapítója szerint sok „eszement és gonosz” elmélet kering személyével és a koronavírus-világjárvánnyal kapcsolatban a közösségi médiában.

A Reuters hírügynökségnek adott interjúban Bill Gates azzal magyarázta a jelenséget, hogy a pandémia megijesztette az embereket, és ezzel együtt jelentősen nőtt a közösségi média szerepe.

A teóriák között szerepel az is, hogy Anthony Fauci, az amerikai kormány koronavírus elleni munkacsoportjának virológusa és Bill Gates

közösen robbantották ki a világjárványt azzal a céllal, hogy ellenőrzésük alá vonják az embereket,

akiknek a testébe az oltóanyagon keresztül nyomon követhető mikrochipet ültetnének be.

„Az emberek tényleg elhiszik ezeket a dolgokat?”

– tette fel a kérdést Gates, hozzátéve, hogy nem gondolta volna korábban, hogy Fauci és ő ilyen központi szerepet tölthet be egyszer ilyen gonosz elméletekben. „Engem ez nagyon meglep, és remélem, hogy ezek el fognak tűnni” – mondta.

A milliárdos vagyonnal rendelkező Bill Gates 2014-ben távozott a Microsoft elnöki székéből. Alapítványa, a feleségével közösen létrehozott Bill and Melinda Gates Foundation legalább 1,75 milliárd dollárt adományozott a koronavírus-járvány leküzdése érdekében tett globális lépések – vakcinák és gyógymódok kifejlesztésének – támogatására.

Az interjúban Gates méltatta Fauci és Francis Collins, az amerikai Nemzeti Egészségügyi Intézetek (NIH) igazgatójának munkáját. A volt Microsoft-vezér szerint Donald Trump elnöksége alatt „időnként úgy érezte, hogy csak ők ketten voltak épelméjűek az amerikai kormányban”.

Bill Gates ígéretesnek tartotta az új amerikai elnök, Joe Biden által megbízott járványellenes munkacsoport összetételét. Örömét fejezte ki továbbá amiatt, hogy az Egyesült Államok nemrég csatlakozott az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által koordinált COVAX nemzetközi vakcinaelosztó kezdeményezéshez.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik