Digitália

2022.12.07. 06:00

Ez a 3 legjobb ajándék annak, akinek nincs szüksége semmire

És még sokkal átgondoltabbnak és személyesebbnek is tűnik, mint egy ajándékkártya.

Forrás: Mediaworks

Mit adjunk annak, akinek igazából már mindene megvan? Sok olyan kütyü, elektronikai készülék van, ami nem is annyira drága, mégis örömet szerezhet más-más korosztálynak.

1. Kedvenc könyvek útközben

Girl,Reading,E,Book,On,The,Sofa,At,Home.
Fotó: MAStock / Forrás: Shutterstock

A Kindle Paperwhite – és a többi, számtalan e-könyv-olvasó – kényelmes, könnyű digitális formátumban kínálja olvasóinak a valódi, fizikai könyv olvasásának kényelmét és élményét. Esetükben a drágább nem feltétlen jobb: könyvolvasóknak fölösleges színes megjelenítőt vásárolni: ha az e-olvasón van kis kiegészítő világítás is, már mindent megkapott a könyvek szerelmese.

Az e-olvasó használata könnyen elsajátítható minden korosztálynak, meleg tónusai kímélik a szemet, és nem pusztítja, mint a mobil, számítógép, laptop kijelzője. Tökéletes azoknak, akik szeretnek bárhol olvasni. Az iskolásoknak is jól jön, hiszen szótárral lehet okosítani, keresőfunkcióval rendelkezik.

2. Digitális képkeret: nem csak, de főként nagymamáknak!

 

Kevés karácsonyi meglepetés szerethetőbb, mint egy digitális képkeret, amely tele van szeretteinkről készült felvételekkel, amelyekre jó emlékezni.

Akinek nagy családja van, annak kihagyhatatlan ez az egyszerű, régóta ismert, de máig örömet szerző kütyü.

Kapható már tízezer forintért is, harmincezer körül pedig videót is lejátszik és hangszórója is van: de a lényeget, az emlékeket a legolcsóbb is megadja.

3. Öreg tévéből okostévé

 

Talán a legjobb ötlet: ajándékozzuk a 4K-s böngészés és streamelés lehetőségét. A Chromecast Google TV-vel, 4K, HDMI, Bluetooth, Wi-Fi megoldást hoz szinte minden tévének, ami legalább HDMI porttal rendelkezik. Csak csatlakoztassuk a Wi-Fi hálózatra és már le is játszhatja az okostartalmakat.

Egyetlen képernyőre kerül az összes kedvenc szolgáltatás filmje és tévéműsora, távirányítóval, keresővel, időjárásjelzővel, megoszthatjuk a Chrome böngésző lapját közvetlenül a tévében. És persze ott a több ezer játék, ami az okostelefonról, táblagépről vagy laptopról a tévé képernyőjére mehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!