Dunaharaszti hírei

2011.02.28. 13:28

Életveszélyes lehet a tisztítatlan kémény

<p>Az elmúlt hónapban két alkalommal kellett mentőket és tűzoltókat hívni Dunaharasztiban szén-monoxid mérgezés miatt.</p>

Az egyik esetnél egy családi házhoz vonultak ki a szigetszentmiklósi tűzoltók. Valószínűleg a vegyes tüzelésű kályha kéményéből áramolhatott vissza a gáz, amitől az otthon tartózkodó két fiatalkorú lett rosszul.

A másik eset szintén egy Dunaharasztiban levő cirkófűtéses lakásban történt, ahol a mérges gáz ismét a kéményből áramlott vissza. Ott egy négytagú családot szállították kórházba mérgezési tünetekkel. Mindkét esetben a rossz állapotban levő, tisztítatlan kémények okozták a bajt.

A kémények rendszeres és szakszerű takarítása életet menthet

A nagyobb tragédiák elkerülése érdekében, illetve egy rendeletmódosítás értelmében az előírt kötelező kéményseprő ipari közszolgáltatás körébe tartozó feladatokat a településen 2011. január 6-tól 2011. június 30-ig folyamatosan látják el a Magyar Kémény Kft. dolgozói. A társaság dolgozói névre szóló, arcképes kitűzőkkel rendelkeznek, így keresik fel az érintett dunaharaszti házakat.

Forrás: Lakihegy Rádió


Március végéig ki kell üríteni a Tűzraktér alkotóházat
Hamis rendszámmal furikázott a taxis

Szakértők és civilek is támogatják a dohányzás tiltását

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!