Egyperces

2010.07.08. 20:06

Pólósok vakvezető kutyával - RTL Híradó

<p>Vakvezető kutyakölyköt fogadott örökbe a magyar vízilabda válogatott. Vállalták, hogy fizetik a taníttatását, ami több millió forintba kerül.</p>

Így szeretnének másokat is rábírni arra, hogy támogassák a vakvezető kutyák képzését. Jelenleg ugyanis több mint kétszázan várnak kutyára és a kevés támogató miatt az egyik alapítványnál csak fele annyit tudnak képezni, mint eddig: évi ötöt - számolt be az RTL Híradó.

Olimpiai bajnok vízilabdázók vállalták, hogy egy vakvezető kutyára bízzák magukat. Gergely István, a válogatott kapusa azt mondta, hogy pár hete jött a megkeresés, hogy támogathatják a vakok és gyengénlátókat azzal, hogy örökbe fogadnak egy kutyust és kicsit nagyobb feneket kerítenek ennek, mint általában szokás. Madaras Norbert pedig arról beszélt, hallották, hogy nagyon drága egy ilyen kutya képzése, több millió forint és ez nagyon sokat segíthet a nem látó embereknek.

Egy vakvezető kutya kiképzése 2 millió forint

Egy vakvezető kutyát két évig képeznek, ami több mint 2 millió forintba kerül. A Somlai Angyalka Alapítványnak évente 10 kutyára van pénze, de idén kevés a felajánlás. Vasteleky-Einbeck Péter, az alapítvány elnöke azt mondta, hogy pillanatnyilag örülnek, ha ennek a felét tudják teljesíteni. Viszont ha támogatókra találnak, meg tudják oldani a 10 kutya átadását.

Magyarországon több mint kétszázan várnak vakvezető kutyára.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!