Életstílus

2010.11.06. 16:15

Így lehet 10 évvel fiatalabb a kezed - 6 trükk a kozmetikustól

<p>Óvd a kezedet a hidegben, mert könnyen idősebbnek nézhetnek a valós korodnál, ha elhanyagolod.</p>

A kéz, mivel állandóan megpróbáltatásoknak van kitéve, sokkal hamarabb öregszik, mint a test bármely más látható területe, az arcot is beleértve. Ha tehát azt szeretnéd, hogy a kezed látványban ne hagyja le a valós korodat, törődj vele mindennap!

Öt lépés az egészséges kezekért

    * Naponta legalább hat pohár tiszta vizet igyál, hogy bőröd nedvességtartalma megfelelő legyen.

    * Kerüld a szélsőséges hőmérsékleteket és az agresszív hatóanyagú tisztítószereket - használj kímélő hatású termékeket. Az egészséges bőrben a verejték- és faggyúmirigyek rendszeresen megszabadítják a szervezetet a mérgektől és a salakanyagtól.

    * Védd a kezed hidratálókrémekkel, napvédőkkel és védőkesztyűvel a káros hatásoktól.

#  Mielőtt lefekszel, masszírozz zsíros kézkrémet a kézbe és a körmökbe. Dörzsöld a kutikulák környékét, hogy serkentsd a köröm növekedését.

# Tornáztasd a kezed. Ha ismétlődő mozdulatokból álló feladatot végzel, szakíts időt ujjaid, csuklód, kezed és karod átmozgatására, hogy a normális mozgássort fenntartsd.

# Kézmosás után mindig használj kézápoló készítményt. A szappanok szárítják a bőrt és a körmöt, ami az utóbbi töredezéséhez, rétegekre hasadásához vezet.

A cikk a femina.hu-n folytatódik:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!