Friss hírek

2006.12.10. 19:54

Átadták a 2006-os Táncsics Életmű Díjakat

<p>Garas Dezső színművész, Kállai Ferenc színművész, Kertész Ákos író, és Papp Oszkár festőművész kapta idén a Táncsics Alapítvány Életmű Díját. Az elismeréseket vasárnap este adták át a Magyar Nemzeti Galéria Kupolatermében.</p>

A 2004-ben alapított díjjal a kiemelkedő művészi teljesítményt,a kulturális életműveket ismerik el. Az alapítás évében két képzőművész Schémer Mihály és Vígh Tamás kapta az elismerést. A 2005-ös év díjazottjai Kokas Ignác festőművész, Juhász Ferenc költő és Melics György operaénekes.

A díjakat egy független szakmai bizottság javaslat alapján ítéli oda a Táncsics Alapítvány. A bíráló testület vezetője Bereczky Loránd, a Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója volt, tagjai pedig Horváth Ádám rendező, Szepes Hédi művészettörténész és Szinetár Miklós rendező.

Garas Dezső és Kállai Ferenc színművészek, Kertész Ákos író és Papp Oszkár festőművész Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől és Hiller István Oktatási és Kulturális minisztertől vehették át az elismerést. A miniszterelnök hangsúlyozta, az életműdíj elismer és nem lezár. Mind a négy díjazott megígérte,hogy folytatják a munkát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!