nyári szezon

2021.02.19. 11:15

Magánvasút értékesít jegyeket az Adriára induló járatokra

A tájékoztatás szerint az első járat május 28-án indul, és új útvonalon – Prága–Brünn–Pozsony–Budapest–Zágráb–Rijeka/Split között – közlekedik.

A RegioJet közép-európai magánvasúti szolgáltató megkezdte a jegyértékesítést az Adriai-tengerhez induló éjszakai járataira Horvátországba – közölte csütörtökön a cseh társaság és a járatot Magyarországon üzemeltető Continental Railway Solution Kft. közös közleményben.

A vonatok májusban, júniusban és szeptemberben heti három alkalommal, illetve júliusban és augusztusban mindkét irányban naponta közlekednek.

A közleményben Szigeti András, a Continental Railway Solution kft ügyvezetője elmondta, hogy az Adriai-tengerhez közlekedő RegioJet vonataira

az idén Budapesten és Győrben lehet majd felszállni, és jelentős utasszámbővüléssel számolnak.

A RegioJet vonatai Horvátországba a tavaly nyári szezonban közlekedtek először, összességében több mint 60 000 utast szállítottak mindkét irányba. A vonatok átlagos kihasználtsága 90 százalék fölötti volt.

A RegioJet a legnagyobb közép-európai magánvasúti személyszállító társaság, vonatai jelenleg Csehország, Szlovákia, Magyarország, Ausztria, és Horvátország területén közlekednek. A társaság központja a csehországi Brünn (Brno) városában található, a cég tulajdonosa Radim Jančur cseh befektető.

A 2019-es év a RegioJet fennállásának történetében üzletileg az eddigi legsikeresebb időszak volt.

Az adózás előtti nyereség 2019-ben 167 millió cseh korona volt, míg az EBITDA nemzetközi standardok szerint kalkulált eredmény 502 millió cseh koronát érte el. 2020-ban a koronavírus-járvány a RegioJet járatait is korlátozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!