Hajdú-Bihar

2011.03.14. 16:16

Örökre szólóan példát mutattak

<p>Debrecen - A Jobbik szónokai párhuzamot vontak az ország 1848-as és a mai helyzete között.</p>

A mai feladataink hasonlóak, a reformkor illetve az 1848. márciusi események törekvéseihez: a haza és haladás, a polgárosodás, a nemzeti tradíció megőrzése és erősítése – hangsúlyozta Kőszeghy Csanád Ábel, a Jobbik debreceni elnöke a párt március 14-ei, Kossuth téri ünnepségén. Ma a nemzet iránt elkötelezetteken múlik, hogy fenti célokból mennyit valósítanak meg – mondta.
Lamos Péter, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának debreceni elnöke Wass Albert márciusi üzenetét idézte, mely a magyar lelki és szellemi örökség megőrzésének fontosságáról szólt.

Ma sem szabad hazánk


 
A szebb jövőért dobbant meg annyi magyar szív, a nemzeti egységért, a szabad gondolkodásért szálltak harcba, azért, hogy mi dönthessünk a saját sorsunkról – jelentette ki Szabó Mihály, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának megyei vezetője. Párhuzamot vont 1848 márciusa és a mai idők között. Így ma sem szabad a hazánk; most az Árpád-sávos zászló tiltják, ahogy akkoriban a kokárdát, és most is ülnek politikai foglyok börtönben – sorolta. – Ne adjuk fel a hazánkat és családunkat egy „trendi”, globalizált világért, ahol a pénz az úr! Mi befejezhetjük azt, amit Kossuthék elkezdtek!
A márciusi fiatalok örökre szóló példamutatására hívta fel az ünneplők figyelmét Tokaji Norbert, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vezetője.

Ma földünket és javainkat kiárusítják, gyarmatosítók özönlenek hozzánk és mindent támadnak, ami nemzeti. Mi pedig hagyjuk, hogy kihasználjanak, bántsanak minket, rabszolgák legyünk saját hazánkban. A régiek fegyvere a hit volt, hogy lerázhatják a rabláncot, a hűség a haza és a nép iránt és a bátorság, amivel harcba szálltak. Ki a magyar ma? Aki hisz Magyarország feltámadásában, bízik abban, hogy újra egy hazában élhet minden magyar, szabadon – hangsúlyozta. HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!