Hajdú-Bihar

2011.06.10. 11:01

Szűcs Gabriella hazatért!

<p>Kézilabda -&nbsp;<span style="color: black;font-family: Tahoma;font-size: x-small"> </span>Amiről sokáig suttogtak, s nyílt titokként terjedt a kézilabdás társadalom körében, pénteken délelőtt hivatalossá vált: Szűcs Gabriella visszatért Debrecenbe, s 2013. június 30-ig szóló szerződést kötött a DVSC-Korvex csapatával.</p>

Köztudomású, a közel 100 válogatottságot számláló átlövő hároméves romániai kitérő után ölti magára újra a Loki piros-fehér dresszét.

 

Voltak más kérői is Szűcs Gabriellának

– Óriási dolog egy sportoló életében, hogy visszavárják oda, ahol korábban játszott, éppen ezért nagyon örültem, hogy felmerült a nevem a Loki vezetőségénél. Nem titok, haza akartam jönni, így mind a két fél jól járt – kezdte a beszélgetést a szerződés aláírását követően Szűcs Gabriella. A 26 esztendős kézilabdázó elárulta, miután véglegessé vált, hogy távozik a román sztárcsapatból, az Oltchim Valcea gárdájától, megkereste többek között a spanyol Itxako, a román Kolozsvár, egy német, egy szerb és több magyar alakulat illetékese is. Bár anyagi szempontból voltak jobb ajánlatai is, mint a debreceni, mindenképpen nevelőegyesületében, egykori sikerei helyszínén akarta folytatni pályafutását.

– Minden a cívisvároshoz köt, itt éltem, a családom jelenleg is itt él, ide járok egyetemre, s a Loki mindig is a szívem csücske volt. Hosszú távra tervezek Debrecenben, s látva a keretünket, úgy érzem, ha egységesek leszünk, ez a fiatal csapat még sikeresebb lehet, mint a tavalyi volt. Tudom, jó helyre kerültem, s nem fogok csalódni. Erre bizonyíték, hogy Köstner Vilmos egy személyre szabott edzéstervvel fogadott, ami nem lepett meg, hiszen a húgom korábban dolgozott Vili bá keze alatt, így felkészített, mire számíthatok – mondta nevetve a kiváló játékos, aki elárulta, a felkészülésig főleg tanulás vár rá, illetve pár nap nyaralást is tervez az előttünk álló hetekben.

 

– Viszonylag alacsony csapat voltunk eddig, éppen ezért akartunk magas játékosokkal erősíteni. Szűcs Gabriellát természetesen jól ismerjük, a kvalitása, s az, hogy magas, erős kézilabdázó, mindenképpen a javunkat szolgálja majd – fogalmazott Gellén András, a DVSC-Korvex ügyvezetője. A kézilabdacsapat első embere kifejtette, egy fiatal kapussal még tárgyalásban állnak, s ha sikerül megállapodniuk, akkor teljes lesz a csapat a következő idényre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!