Hajdú-Bihar

2012.03.25. 10:53

Meglepő hazai pontvesztés

Labdarúgás - Szó se róla, nem ígérkezett könnyű mérkőzésnek a Loki számára a kiesés elől menekülő Lombard Pápa elleni, de ennyire "meredek" meccsre mégsem számítottunk: óriási meglepetésre a vendégek pontot raboltak a Nagyerdőről.

Labdarúgás - Szó se róla, nem ígérkezett könnyű mérkőzésnek a Loki számára a kiesés elől menekülő Lombard Pápa elleni, de ennyire "meredek" meccsre mégsem számítottunk: óriási meglepetésre a vendégek pontot raboltak a Nagyerdőről. Pedig úgy indult, hogy sima lesz: Kulcsár Tamás már hatodik percben megszerezte a vezetést a DVSC-nek, a támadó Szakály középre adott labdáját fejelte közelről a hálóba. Kulcsár a vezetés megszerzése után mindössze alig húsz percet játszhatott még, ugyanis sérülése miatt Nikolic állt a helyére.

 

Kellő alaphang

Megvolt a meccs alaphangja, a kellemes délutáni napsütésben hamar demonstrálta erejét a piros-fehér gárda. Nyilván hasonló folytatásban reménykedtek a debreceni nézők, de az újabb hazai gólok helyett fokozatosan leült az iram, a Pápa pedig lassan kezdett magára találni. A szünet előtt már helyzete is akadt a vendégeknek, de az még kimaradt.

 

Tanulni kell belőle

A fordulás után Coulibaly szerzett gólt és úgy tűnt, el is dőlt a találkozó, de a pápaiak ezt nem így gondolták! Előbb Tóth fejelt Novakovics kapujába, majd egy szögletet követően Benko stukkolt a debreceni hálóba és máris minden a feje tetejére állt. A Lokomotívnak ismét fel kellett pörögnie, ami ilyen esetben nem egyszerű feladat. Mentek is előre becsülettel a fiúk, de ezen a délutánon többre nem futotta. A lokistákon az sem segített, hogy Adamo Coulibaly kiharcolt egy büntetőt, ugyanis Bódi Ádám tizenegyesét Szűcs Lajos kivédte. A lefújásig már nem változott az eredmény, maradt a pontosztozkodás.

Nagy kár ezért a döntetlenért, mert 2-0 után ezt a meccset illett volna behúznia a házigazdának. Tragédia nem történt, az esetből viszont kötelező tanulniuk a debrecenieknek, akik a bajnokság következő fordulójában Újpesten javíthatnak. HBN-TN

 

Mesterszemmel

Kondás Elemér: A csapat végig ott volt fejben, bár igaz, hogy mindkét bekapott gól elkerülhető lett volna, különösen a második. Sajnos a büntetőt sem sikerült belőni, de odatették magukat a srácok, csak a pontosság hiányzott ma a játékunkból.

Bene Ferenc: Egymást kisegítve és kiegészítve, jól játszottunk, csak így volt esélyünk a remekül futballozó Debrecen ellen. Büszke vagyok a csapatra, a fiúk mertek játszani, és ez végül eredménnyel is párosult.

 

A tények

OTP Bank Liga, 21. forduló

DVSC-Teva – Lombard FC Pápa 2-2 (1-0)

Debrecen, 5500 néző. Vezette: Becséri (Kispál, Szpisják)

DVSC: Novakovics – Nagy Z., Simac, Mészáros, Korhut – Szakály (Bódi 69.), Varga J., Bouadla, Yannick (Meyé 85.) – Kulcsár (Nikolic 24.), Coulibaly

Pápa: Szűcs – Nagy S., Balogh, Németh, Présinger – Inutile (Rodenücher 71.), Gyömbér, Tóth G., Arsic (Dóczi 80.) – Benko (Quintero 88.), Lovrencsics

Gól: Kulcsár (6.), Coulibaly (50.), Tóth G. (57.), Benko (67.)

Sárga lap: Tóth G. (38.), Bouadla (44.), Balogh B. (58.), Rodenbücher (75.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!