Hajdú-Bihar

2012.07.29. 11:17

Győzelem - nagy áldozatokkal

Labdarúgás - Rangadóval indult a szezon a bajnok és kupagyőztes DVSC-TEVA számára, ugyanis a Kondás Elemér által irányított gárda a legutóbbi pontvadászat bronzérmesét, a Győri ETO együttesét fogadta az Oláh Gábor utcában.

Labdarúgás - Rangadóval indult a szezon a bajnok és kupagyőztes DVSC-TEVA számára, ugyanis a Kondás Elemér által irányított gárda a legutóbbi pontvadászat bronzérmesét, a Győri ETO együttesét fogadta az Oláh Gábor utcában. A vendégek kerete alaposan kicserélődött a nyáron, a zöld-fehérek ismét új csapat építésébe kezdtek, ami nem feltétlenül rontotta a hajdúságiak esélyeit a meccs előtt. Mint tudjuk, a Loki a Skenderbeu elleni Bajnokok Ligája-selejtezőt követően indult harcba, s persze a jövő heti, BATE Boriszovval vívandó összecsapás előjátékaként.

 

Parádés kezdés

Az összeállítások böngészésekor kiderült, hogy néhány kulcsemberét pihentette a DVSC, de ez a hazaiak parádés kezdésén egyáltalán nem látszott meg. A nagy visszatérő, Ibrahima Sidibe ugyanis már a 8. percben kihasználta a vendégek cerberusának, Sztevanovicsnak a hibáját és estében a hálóba lőtt. Kétségbeesni sem volt idejük a győrieknek, máris dupla volt a Loki-előny: Sidibe lövésébe Szakály tette bele a fejét, a labda pedig a léc alá vágódott!

Egy perccel később folytatódott a „flúgos futam”, Andrics lépett ki a védők között, majd gyatrán kapura lőtt, a labda azonban a lehajoló Novakovics lábai között a gólvonalon túlra csorgott. Szegény debreceni kapusnak nem ez volt élete legszerencsésebb meccse és közel sem a potya miatt. Mire az ETO komolyan elhitte volna, hogy lehet keresnivalója a Nagyerdőn, Sidibe újabb találatot szerzett, de nem lehetett teljes az örömük a hazai nézőknek, ugyanis a 40. percben Nenad Novakovics súlyos sérülést szenvedett és hordágyon kellett levinni a gyepről, helyére Verpecz István állt. A szünet előtt még Kulcsár Tamás is megvillant, szép szóló végén mattolta Sztevanovicsot.

 

Büntetőt védett

A tetemes előny birtokában a DVSC megpróbált tartalékolni a szünet után, a Győr pedig mindent egy lapra feltéve próbálta kozmetikázni az eredményt, ám ez még büntetőből sem sikerült. Nikola Trajkovics középre helyezett tizenegyesét Verpecz szép mozdulattal, lábbal hárította és ekkor már vélhetően az ETO-játékosok számára is világossá vált: ezúttal itt nem terem babér a számukra. A találkozó végén Varga József is megsérült, ezért kijelenthető, hogy a DVSC-TEVA nagy árat fizetett a nyitányon szerzett három pontért. HBN-TN

 

Nova: nagy a baj

Sajnos, nem csupán a fölényes Loki-győzelemről marad emlékezetes a 2012/2013-mas futballév nyitánya, hanem két komolyabb sérülés miatt is. A találkozó első félidejének végén a debreceniek kapusa, Nenad Novakovics rontott ki a kapujából egy beadásra, ám a talajra érkezést követően ütközött ellenfelével és hordágyon kellett levinni a pályáról. A hálóőr láthatóan nagy fájdalommal küszködött a sérülést követő percekben. - Nem szolgálhatok jó hírrel, úgy tűnik, hogy Novakovics elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, bár bővebbet csak a hétfői kivizsgálást követően tudunk erről mondani - nyilatkozta a Naplónak Dankó Mihály, a DVSC rehabilitációs edzője. - Emellett egyelőre azt sem tudni, milyen mértékben sérült meg az oldalszalagja, de biztos, hogy több hónapos kihagyás vár Novára - tájékoztatott Dankó.

Ugyancsak idő előtt volt kénytelen befejezni a mérkőzést Varga József, a Loki középpályása a korábban sérült lábfejére kapott rúgást, ő az orvosi stábtól kezeléseket kap és csak a BL-meccs előtt derül ki, vállalni tudja-e a játékot szerdán Boriszovban.

 

OTP Bank Liga, 1. forduló

DVSC-Teva – Győri ETO FC 4-1 (4-1)

Debrecen, 5000 néző. Vezette: Kassai (Erős, Ring)

DVSC: Novakovics (Verpecz 40.) – Nagy Z. (Nikolov78.), Máté, Mészáros, Korhut – Ramos – Kulcsár, Varga J., Szakály, Rezes (Coulibaly 46.) – Sidibe

Győri ETO: Sztevanovics – Svec, Lipták, Lang, Tokody – Pátkai (Kronaveter 32.), Kamber, Trajkovics – Varga R. (Strestik 55.), Ahjupera (Dina 46.), Andric

Gól: Sidibe (8.), Szakály (10.), Andrics (11.), Sidibe (21.), Kulcsár (45+1.)

Sárga lap: Kronaveter (42.), Korhut (49.), Nagy Z. (52.), Svec (80.)

Ezek is érdekelhetik