Hajdú-Bihar

2012.07.08. 16:37

Színpompás lett a Százszorszép Óvoda

Debrecen - A 35 évig szürke külső betonfalak immár tengerkék, égkék, fűzöld és pipacspiros színekben pompáznak a gyerekek örömére a debreceni Százszorszép Óvodában.

Debrecen - A 35 évig szürke külső betonfalak immár tengerkék, égkék, fűzöld és pipacspiros színekben pompáznak a gyerekek örömére a debreceni Százszorszép Óvodában. Az 1300 négyzetméternyi falat a Let’s Colour Egyesület szervezésében 130 önkéntes festette át Miklósvári Andrea, az egyesület designere tervei alapján. A munka összesen három napig tartott, a jórészt az óvoda dolgozóiból és a gyerekek szüleiből álló önkéntes csapat mintegy 1200 munkaórában vitt fel 500 liter alapozót és festéket, így hozzávetőleg 5 000 000 forint értékű fejlesztést megvalósítva.

A Let’s Colour Egyesület tavasszal pályázatot írt ki közösségeknek: az egyesület és a pályázat célja színekkel megtölteni a szürke közösségi tereinket. A pályázat díja a nyertes projektek művészi igényű színterve, festék, festőeszközök és szakértő tanácsadás a megvalósításhoz a Let’s Colour Egyesülettől. A debreceni Százszorszép Óvoda az 50 000 lélekszámúnál nagyobb települések kategóriájában nyert.

 

Kézisek, focisták

A festésben végül 130-an vettek részt, az éppen beköszöntött kánikula és a szünidő ellenére. Köztük volt a város sportéletének több jeles képviselője, így a Debreceni Labdarúgó Akadémia vezetője, Herczeg András, a Loki válogatott középpályása, Varga József, a Speedway SE magyar bajnok salakmotorosa, Tabaka József és a DVSC női kézilabdázói.

Az önkéntesek először Rideg János technikai vezető útmutatásai alapján minden falfelütetet alapozó festékkel kentek át, majd Hegedűs Babett, a Let’s Colour Egyesület designere felvázolta a mintákat, amelyeket ecsetekkel és hengerrel varázsoltak színessé. Hegedűs Babett elmondta: „Az épület tömbje az ég felé törve uralja a gyönyörű zöld kertet, ezért választottuk a természetes, vízre utaló tengerkék alap fölé az égszínkéket, melyek nagy felületeit játékosan fűzöld és vidám pipacspiros minták törnek meg. Nagyon hálás vagyok, amiért a munkámmal kisgyerekek generációinak óvodai mindennapját színesíthetem!”

 

Folytatják a munkát

Nagy Gergely, a Let’s Colour Egyesület alelnöke elmondta: „Magával ragadó volt a debreceni közösség lelkesedése, amely megmutatta, mekkora erőt mozgatnak meg a színek. Az épületre, most, hogy átfestettük, rá sem lehet ismerni – szerencsére. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a projektünk százharminc önkéntest mozgatott meg, és együtt örülünk az épület igazi tulajdonosaival, a gyerekekkel az eredménynek. Alig várjuk, hogy a projekt többi állomásán, még ebben a hónapban, Fegyverneken és Gödön is ecsetet ragadhassunk.” HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!