Hajdú-Bihar

2012.08.27. 09:38

Kiizzadta a sikert a Loki

Labdarúgás - A hétközi, Bruges elleni kupameccsel a lábakban és a 0-3-as kudarc okozta sebbel a lelkekben várta az OTP Bank Liga ötödik fordulóját a DVSC-TEVA, a hajdúságiak a Lombard Pápa együttesét fogadták az Oláh Gábor utcában.

Labdarúgás - A hétközi, Bruges elleni kupameccsel a lábakban és a 0-3-as kudarc okozta sebbel a lelkekben várta az OTP Bank Liga ötödik fordulóját a DVSC-TEVA, a hajdúságiak a Lombard Pápa együttesét fogadták az Oláh Gábor utcában. Az időjárás nem igazán kedvezett a minőségi futballnak, ugyanis 35 fokos hőségben feszültek egymásnak a felek. A DVSC-ben több kulcsember - többek között Szakály és Coulibaly – is a kispadon kezdett, azaz Kondás Elemér a lehetőségekhez mérten próbálta frissíteni a keretet.

A Loki kezdeményezett

A forróság ellenére jó iramban indult a meccs és ahogyan az várható volt, a Lokomotív dominált, de a pápai kontrákban is benne volt a gólveszély. Takács János játékvezető mindjárt az elején elnézett egy kezezést a tizenhatoson belül, azaz elmaradt a büntető. A félidő derekára kicsit kocogósra vették a labdarúgók a tempót, bár Bódi Ádám lövése és Ibrahima Sidibe fejese kis híján gólt eredményezett. A szünet előtti percekben már mindenki a pihenőre gondolt, ezért meglehetősen eseménytelenül telt az első játékrész vége.

Nyerő csere

A második félidőre Lucas és Kulcsár helyett beállt Szakály illetve Coulibaly, ettől a húzástól joggal várta a debreceni publikum, hogy színt visz a hazai gárda játékába. Így is lett, főként, amikor a veterán Dombi is pályára lépett, a szélső többször is megkeverte a jobb szélt, legszebb napjait idézve. A gólt azonban egy Varga-Szakály összjáték hozta meg: előbbi beívelését a csapatkapitány levette a tizenhatoson belül, majd higgadtan a kapuba helyezett. A hajrában Szakály újabb gólt szerezhetett volna, de fejesét Szűcs bravúrral védte.

Végül behúzta a meccset a Loki, a teljesítmény most felejthető volt, de a három pont a Nagyerdőn maradt és ez a legfontosabb. 

Mesterszemmel

Kondás Elemér: Megvan a három pont, de nem volt egyszerű dolgunk. Mentek becsülettel a srácok, a végén sikerült megbontanunk az ellenfél védekezését. A csütörtöki Európa Liga-találkozó után kihoztuk a mérkőzésből a maximumot.

Bene Ferenc: Nem szereztünk pontot, ezért nem lehetek elégedett. Sok pozitívuma volt a meccsnek, talán a következő mérkőzéseken már sikerrel járunk, főként, ha a sérültjeink is visszatérnek a csapatba.

OTP Bank Liga 5. forduló

DVSC-TEVA – Lombard Pápa 1-0 (0-0)

Debrecen, 3000 néző. Vezette: Takács (Varga, L. Tóth)

DVSC: Verpecz – Bernáth, Simac, Szűcs, Korhut – Bódi (Dombi 65.), Varga, Lucas (Szakály 46.), Yannick – Kulcsár (Coulibaly 46.), Sidibe

Pápa: Szűcs – Tóth G. (Benko 80.), Dlusztus, Balogh B., Rodenbücher, Présinger (Németh 76.)- Arszics, Maróti, Szabó O. – Seye (Cekulajevs 65.), Quintero

Gól: Szakály (77.)

Sárga lap: Tóth G. (2.), Maróti (38.) Quintero (45+1.), Présinger (56.), Simac (81.)

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!