Hajdú-Bihar

2012.10.20. 16:43

Behúzott fékkel a sínen a 2-es villamos Debrecenben

Debrecen - Nem igazolta a pénteki mintegy kétórás tárgyalás az Arcadom Zrt. optimizmusát, ugyanis a 2-es villamospálya-építés további folytatásáról mégsem született megegyezés – tudtuk meg Nagy Attilától, a DKV Zrt. vezérigazgatójától.

Debrecen - Nem igazolta a pénteki mintegy kétórás tárgyalás az Arcadom Zrt. optimizmusát, ugyanis a 2-es villamospálya-építés további folytatásáról mégsem született megegyezés – tudtuk meg Nagy Attilától, a DKV Zrt. vezérigazgatójától.Ugyanakkor a szakember elmondta, az már haladásnak számít, hogy hosszú idő után az ATK konzorcium mindhárom tagja képviseltette magát a megbeszélésen. (Mint korábban többször megírtuk, az Arcadom tavasszal háttérbe szorítva a Keviép K?t.-t és a Tóth T.D. K?t.-t, egyedül vitte az ügyeket.)

Más forrásból viszont úgy értesültünk, hogy a konzorciumi partnerek között sem született megegyezés, amit Nagy Attila is megerősített, mondván, éppen

ez az egyik feltétele a további tárgyalásoknak, azaz a város, mint megrendelo, egységes konzorciumi állásfoglalást szeretne kapni a folytatást

illetően. Ebből eddig csak annyi tudható, hogy mindhárom tag kijelentette: 2013. december 20-ra vállalja a beruházás befejezését.

A szerdán folytatódó egyeztetés másik legfontosabb pontja a pénz, mert amíg a konzorcium hitelt érdemlően nem bizonyítja, hogy tudja - finanszírozni a beruházást, addig a város nem módosít vele szerződést.

 

ÉP

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!