Hajdú-Bihar

2012.10.16. 16:00

Különbéke versben, dalban Debrecenben

Debrecen - „…De valamit a sors, úgy látszik, akart velem: megmutatott mindent, de lassan, türelmesen: különbékét ezért kötöttem a semmivel, ezért van, hogy csinálom, amit csinálni kell…”  - Szabó Lőrinc gondolatai a mai napig is elementáris erővel hatnak és úgy érzem, hogy a költő verseinek egyfajta reneszánszát éljük meg – hangsúlyozta Grillus Dániel abból az alkalomból, hogy október utolsó hétfőjén Debrecenbe érkezik a Kaláka Együttes.

Debrecen - „…De valamit a sors, úgy látszik, akart velem: megmutatott mindent, de lassan, türelmesen: különbékét ezért kötöttem a semmivel, ezért van, hogy csinálom, amit csinálni kell…”  - Szabó Lőrinc gondolatai a mai napig is elementáris erővel hatnak és úgy érzem, hogy a költő verseinek egyfajta reneszánszát éljük meg – hangsúlyozta Grillus Dániel abból az alkalomból, hogy október utolsó hétfőjén Debrecenbe érkezik a Kaláka Együttes.Nagyon boldog vagyok, hogy a debreceni közönségnek is bemutathatjuk ezt a Szabó Lőrinc-estünket. Tudom, hogy Debrecen kötődik Szabó Lőrinchez, ezért is gondoltam arra, amikor a Hangzó Helikon verseskötet sorozatban megszületett a Különbéke című produkciónk, hogy ezt itt is be kell mutatni. Szabó Lőrinc est a Kaláka Együttes és Rátóti Zoltán előadásában október 29-én, 19 órától a Kölcsey Központ Báltermében.

A belépődíj: 1.600 Ft, 1.900 Ft HBN

Fotó: Magánarchívum

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!