Hajdú-Bihar

2012.11.03. 16:21

A vajda nyugtat: nem lesz bosszú

Püspökladány - Az elkövető családjának nem kell tartania bosszútól, és a helyiek se féljenek semmiféle megtorlástól – kereste meg szerkesztőségünket szombaton Macsaj-Kovács András.

Püspökladány - Az elkövető családjának nem kell tartania bosszútól, és a helyiek se féljenek semmiféle megtorlástól – kereste meg szerkesztőségünket szombaton Macsaj-Kovács András. A Püspökladányban élő hajdú-bihari cigány fővajda a meggyilkolt roma fiú szüleinek és hozzátartozóinak kérésére szólalt meg, mert mint mondta, „a városban alap nélküli mendemondák keringenek” arról, hogy a szerdai emberölésre válaszul a romák „felvonulásra, lázadozásra, botrányra készülnek”. – Ezzel szemben a valóság az, hogy hogy nem vagyunk fajgyűlölőek, s tiszteletben tartjuk mind a rendőrséget, mind az igazságszolgáltatást – hangsúlyozta a romavezető. Elmondta: az áldozat szülei, akik az egyetlen fiúkat veszítették el, igen rossz lelki állapotban vannak.

Püspökladányban szerda délután egy 17 éves helybeli fiatalember késsel halálosan megszúrta egy 18 éves roma ismerősét. A fiatalok egy korábbi konfliktus miatt vitatkoztak össze újból, a nézeteltérés oka sajtóinformációk szerint egy szerelmi ügyre vezethető vissza. A tettes hamarosan feladta magát a rendőrségen, s részletes beismerő vallomást tett. Azóta előzetes letartóztatásban van. HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!